Vilander po starom: Podigao buru izjavom

 Mats Vilander, čuveni bivši švedski teniser, analitičar i komentator, dao je jednu diskutabiljnu izjavu, zbog koje mu je odmah stigao odgovor.



Vilander je bio oduševljen finalom između Karlosa Alkaraza i Janika Sinera odigranom u Pekingu.


Španski teniser slavio je posle tri sata i 24 minuta, a rezultat je bio 6:7, 6:4, 7:6.


“Alkaraz i Siner su priredili pravi šou, oni su u konkurenciji za najbolji sportski događaj u istoriji. To se dešava svaki put kada igraju – bude neizvesno, bude zabavno. Kada ih vidimo na terenu, meč može da ode u bilo kom smeru. Obojica mogu da pobede i nijedan se ne plaši onog drugog. Oni nastavljaju tragovima ‘velike trojke’ sa aspekta nivoa tenisa. Nadam se da Novak, kao i Rodžer i Rafa ne slušaju, ali kada gledamo nivo igre, kada su Janik Siner i Karlos Alkaraz na svom vrhuncu, nema šanse da je iko ikada igrao bolji tenis. Nema šanse da je teniska lopta radila toliko drugačije i komplikovanije stvari nego kada je udaraju Siner i Alkaraz”, rekao je Vilander za „Eurosport“.

Sada mu je stigao odgovor, i to bivšeg ukrajinskog tenisera, Aleksandra Dolgopolova.


„Izvini Mats, retko gledam tenis ovih dana, ali sam slučajno video ‘hajlajte’ i moje mišljenje je verovatno bezvredno. Uglavnom nisam saglasan, ‘velika trojka’ je imala mnogo viši nivo razumevanja, promena tempa i uglova. Nikad ne bih izabrao sadašnje zvezde“, poručio je Dolgopolov.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru