Постови

Приказују се постови за октобар 9, 2022

Deo opozicije pričaće o daljim potezima u Beogradu, za hitnu sednicu o Šapiću

Слика
 Predstavnici Stranke slobode i pravde, Narodne i Demokratske stranke i koalicije Moramo razgovaraće u utorak o daljim potezima opozicije u Beogradu, potvrđeno je za N1 u tim partijama. Sastanak je dogovoren posle predloga SSP-a da traže hitnu sednicu Skupštine grada, na kojoj bi se raspravljalo o poverenju gradonačelniku Aleksandru Šapiću. Ta inicvijativa usledila je posle pisanja BIRN-a da je gradonačelniku Beograda nelegalno ozakonjena nelegalna gradnja na Bežanijskoj kosi. Stranka slobode i pravde pozvala je odbornike ostalih opozicionih stranka da potpišu zahtev za sazivanje sednice Skupštine grada Beograda. Potrebno je da zahtev potpiše jedna trećina odbornika, posle čega je predsednik Skupštine dužan da sednicu zakaže u roku od pet dana i da ona bude održana najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja zahteva.

Partizan u punom gasu,za Zvezdu se traži karta više

Слика
 „Sutra imamo šansu da budemo bliži proleću pobedom ili remijem, ali ne opterećujem igrače da je nešto pod moranje. Biće pun gas, pa ko može, može“, poručio sinoć je Gordan Petrić. Trener fudbalera Partizana izjavio je, uoči utakmice protiv nemačkog Kelna, da će njegova ekipa pod punim gasom izaći na megdan rivalu iz Bundeslige. Crno-beli su prošle nedelje savladali „jarčeve“ u Nemačkoj sa 1:0 i dele prvo mesto u grupi sa Nicom koja takođe ima pet bodova. „Oni igraju direktan fudbal, bili su i tamo ofanzivni, imali smo i tamo problema. Sutra je na nama da njihove vrline smanjimo na minimum. Partizan je prvoplasirani tim grupe D Lige konferencija sa pet bodova zbog više datih golova od Nice koja ima isti broj bodova. Keln je treći sa četiri boda, dok je Slovacko poslednji sa samo jednim bodom. Očekuje se da Partizan nastupi u formaciji 4-2-3-1 gde će zadnji vezni biti Kristijan Belić i Hamidu Traore, što znači da će verovatno Andrija Pavlović biti žrtva taktičke zamisli i da će ostati n

Poslednja kolumna naše Gorice: "ŽIVOT"

Слика
 Život Želim da imam i trošim prilike. Ako se ne dese same od sebe, ja ću da ih proglasim. Ne mora svaka da bude specijalna. Uostalom, tih specijalnih u životu ima jako malo. Kad otvorim ormar, pun kʼo oko. Po dve-tri stvari na jednoj vešalici, nema mesta ni za šta. Kad treba da se obučem i izađem, po petnaest minuta razbijam glavu, ne znam (nemam) šta da obučem. Čekʼ da vidim. Lep, novi sako, kupljen pre više od petnaest godina u L. Ashley, nežan cvetni dezen… ccc… nije mi to za dan, to čuvam za neku priliku. Pantalone, tri puta obučene, nove… i njih čuvam za neku priliku. Od tuceta belih košulja, dve su mi velike, tri imaju preveliki dekolte, jedna se malo ofucala, tri su mi već dosadile, a tri čuvam za neku priliku. Majice ispadaju na sve strane… Ormar mi je krcat stvarima koje ne nosim, već ih čuvam za neku specijalnu priliku.