Poniženje i katastrofa Dinama

 Dinamo Zagreb je u meču protiv Bajerna iz Minhena oborio neslavni rekord, pošto je utakmica završena rezultatom 9:2 u korist nemačkog tima.

Tako je Dinamo postao prvi tim koji je primio devet golova na jednoj utakmici Lige šampiona, dok je Bajern, logično, postao prva ekipa koja je devet puta tresla mrežu na jednom meču.


Do sada su po osam golova na jednoj utakmici Lige šampiona primili fudbaleri Barselone, koju je takođe Bajern pre četiri godine dobio sa 8:2, Monako je u sezoni 2003/04 savladao Deportivo sa 8:3, Real je s 8:0 pobedio Malme 2015. godine, a Liverpul 2007. istim rezultatom Bešiktaš.

Ovo je ujedno i druga najefikasnija utakmica ikada. Rekord drži meč Borusije iz Dortmunda i Legije koja je završena rezultatom 8:4 2016. godine.


Naravno, ovo je bio i najteži evropski poraz Dinama u istoriji.

Hari Kejn je realizovao sva tri penala koja je šutirao, a na sve to je postigao i jedan gol iz igre. U strelce iz ekipe Bajerna upisali su se još i Gereiro, Olise (dvaput), Sane i Gorecka, dok su mrežu bavaraca tresli Petković i Ogivara.


Dinamo je imao rezultat od 3:2 u 50. minutu, ali je Bajern od 57. pokazao totalnu dominaciju. Da stvar bude malo bolja po Dinamo, dva gola Bavaraca na ovom meču su poništena zbog ofsajda i to nakon reakcija iz VAR sobe.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru