Nebenzja: NATO će započeti direktan rat ako dozvoli Kijevu upotrebu oružja u Rusiji

 Zemlje NATO-a će započeti direktan rat sa Rusijom ako dozvole Kijevu da koristi oružje dugog dometa na ruskoj teritoriji, izjavio je danas stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti UN.



„Ako odluka o ukidanju ograničenja zaista bude doneta, to će značiti da od tog trenutka zemlje NATO-a počinju direktan rat sa Rusijom. U ovom slučaju, mi ćemo, naravno, biti prinuđeni da donosimo odgovarajuće odluke sa svim posledicama koje proizilaze po zapadne agresore. Naše zapadne kolege više neće moći da izbegnu odgovornost i svu krivicu prebace na Kijev“, rekao je diplomata, prenosi Izvestija.

On je naglasio da će se u takvom scenariju odnosi Rusije sa ovim državama suštinski promeniti.


Istovremeno, Nebenzja je izrazio mišljenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, izuzetno zainteresovan za ukidanje ograničenja kako bi se zapadne zemlje uvukle u oružani sukob.


Ruski predsednik Vladimir Putin je u četvrtak upozorio da će, ako zemlje NATO-a ukinu ograničenja Kijevu na upotrebu dalekometnog naoružanja, to značiti da su u ratu sa Rusijom.


„Poenta je da se donese odluka o tome da li su zemlje NATO direktno uključene u vojni sukob ili ne“, rekao je predsednik Rusije.


Prema njegovim rečima, sama Ukrajina ne može da udara takvim oružjem. To je zbog činjenice da su takvi udari mogući samo pomoću podataka sa satelita NATO-a.


Putinova izjava je bila „krajnje jasna“ i „stigla je do onih kojima je namenjena“, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru