„Dva jaja za 22 dinara čoveka drže sitim ceo dan“

 Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović je, promovišući akciju "Najbolja cena" izjavio za televiziju K1 da obrok od dva jaja za ukupno 22 dinara čoveka mogu da drže sitim - ceo dan.

„Jaje košta 11 dinara – pazite, 11 dinara. A, obrok od dva jaja – 22 dinara. Pa, to je obrok koji čoveka može da drži ceo dan sitim“, rekao je ministar Tomislav Momirović nastavljajući da nabraja proizvode sa nižim cenama, poput pudinga od 11 dinara, u okviru akcije „Najbolja cena„.


Na opasku voditelja K1 da teško da obrok od dva jaja čoveka može da drži sitim ceo dan, ministar Momirović dodaje:


“Razumete šta želim da kažem. Naravno, ne želim da kažem da ljudi žive sa dva jaja dnevno, ali mislim u kalorijskom smislu, u nutritivno-kvalitetnom smislu, to je stvarno perfektan obrok“, pojasnio je ministar.

Na izjavu ministra Momirovića, reagovala je saopštenjem Jelena Milošević, narodna poslanica Stranke slobode i pravde.


„Triput sam slušala izjavu ministra Tomislava Momirovića da dva jaja od 22 dinara drže sitim čoveka ceo dan. Ponoviću, dva jaja koja koštaju 22 dinara drže sitim odraslu osobu ceo dan! Ne mogu, a da ne citiram kolegu Jekića ‘Ministre, na čemu ste?!’ Na jajima od 11 dinara sigurno ne“, navodi Milošević.


Ona dodaje da je „ovakvo ponižavanje građana iz udobnosti ministarske fotelje – nezapamćeno“.


„Ministar, koji pliva u novcu, kavijaru i skupom vinu, nudi nam obrok od dva jaja i traži da budemo siti ceo dan za 22 dinara! Dakle, ukoliko vam dva jaja nisu dovoljna, vi ste krivi što ste gladni jer mnogo jedete! Ukoliko vam treba pored jaja i hleb, jogurt, povrće pa obrok nije više 22 nego 222 dinara, krivi ste jer ste neskromni“, navodi ona.

U vreme kad cene divljaju, kad se građanima nudi jeftina pašteta i parizer da zaborave na meso, kako dodaje – „naprednjački funkcioneri izigravaju nutricioniste i vode računa da se ne prejedemo“.


„Šalju nam poruke s nacionalnih televizija da smo nezasiti, da smo alavi, da puno jedemo, da su dva jaja sasvim dovoljna da se preživi, da je u redu nemati za meso i čokoladu, da je siromaštvo odlika skromnosti i poštenja. I to oni čije cipele koštaju kao dve prosečne plate. Građane Srbije nikada niko u novijoj istoriji nije ovako ponižavao i zato je ovo najgora vlast koja mora da ode“, poručila je narodna poslanica Jelena Milošević.


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru