Siniša Pavić sahranjen uz pesmu „A sad adio“

 Poznati scenarista sahranjen je u rodnom Vlasotincu u prisustvu porodice i najbližih prijatelja i saradnika.




Siniša Pavić preminuo je juče u 92. godini u rodnom kući u Vlasotincu, a danas je sahranjen na lokalnom gradskom groblju.

Pavića su na večni počinak ispratili uz numeru „A sad adio“, koju je za seriju „Vruć vetar“ napisala njegova supruga Ljiljana. Od glumaca, pojavili su se Milica Milša sa suprugom Žarkom Jokanovićem, Eva Ras i Predrag Smiljković, koji se kao Tika Špic proslavio u Pavićevoj seriji „Porodično blago“.

Opelo je održalo četiri sveštenika, nakon čega je njegov sin Vladimir održao govor.

„Tata je voleo da sve bude sažeto. Hvala vam svima što ste došli. On nije slučajno ovde proveo poslednje decenije svog života, među vama. Hvala vam što ste došli da se oprostite s njim kao sa čovekom. Većina vas koji ste ovde zna ga lično, nevezano za ono što je radio. I prosto znate da je bio dobar čovek i da je svakoga tretirao jednako i sa svakim ponašao kao da je njemu ravan. To je jedan odblesak, rekao bih, starih generacija. Mislim da je tata bio pravi čovek na pravom mestu, među ljudima koje voli i među ljudima koje voli je završio svoj život. Njegov omiljeni junak, ko je čitao njegova dela, zna, pita se šta je smisao života i šta je smrt, kaže ‘smisao života je žrtvovanje za druge i smisao života je ljubav'“, rekao je Vladimir.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru