Đoković je u finalu Olimpijskih igara: Najbolji svih vremena čeka krunisanje

 Čekao je Novak Đoković 16 godina da ponovo osvoji medalju za Srbiju! Isto toliko da se domogne finala Olimpijskih igara i konačno je uspeo - pobedom protiv Italijana Lorenca Musetija rezultatom 6:4, 6:2!



Novakova pobeda je i nova medalja za našu zemlju u Parizu, ukupno druga, a da li će ona biti zlatna i srebrna videćemo u nedelju popodne kada Đoković na terenu "Filip Šatrije" udari na Karlosa Alkaraza.


Ta bronza iz Pekinga 2008. je jedina medalja koju je Nole osvojio, tokom svih ovih godina na Igrama nije mogao da preskoči tu barijeru zvanu polufinale, a ovaj trijumf protiv Musetija je utoliko slađi kada uzmemo u obzir da Srbin dan ranije, zbog povrede, nije znao ni hoće li igrati uopšte.


Italijan je na OI došao u životnoj formi, trenutno je 11. igrač sveta, a svoju jedinu pobedu nad Novakom upisao je baš na šljaci - na Mastersu u Monte Karlu. Takođe, ove godine na Rolan Garosu igrali su pet setova, što jasno pokazuje koliko je Museti nezgodan za Đokovića na ovoj podlozi.

Samo četiri gema za 33 minuta igre na startu meča jasno govori koliko su i jedan i drugi bili "nabrijani" za finale. Museti je bio taj koji je prvi došao do brejk šanse, da bis e Nole spasio i poveo sa 2:1.



Potom je Đoković propustio veliku priliku u narednom gemu, nije iskoristio to što je rival bio nervozan tokom servisa. Vodio je 40:0, zatim imao i četvrtu brejk šansu tokom razlike, ali je Museti posle pet izjenadačenja poravnao na 2:2.


Vikao je Novak ka svom boksu u tom trenutku, čulo se i u TV prenosu "Šta sad, šta sad?" kao da sam nije mogao da veruje šta je propustio, da bi sledeći servis gem ipak dobio sa nulom.


Ali, Museti mu više nije davao priliku da dođe do brejka i uz sitne greške vraćao se nekim sjajnim potezima - 4:4.


Najvažniji trenutak u prvom setu desio se u 10. gemu. Museti je imao 40:0, zatim i zicer na 40:15, da bi Novak iskoristio tu grešku, okrenuo stvari "na svoju vodenicu i brejkom došao do 1:0 u setovima - 6:4.

Nije Museti psihički pao, iako je na neverovatan način izgubio prvi set, te je već na startu drugog seta uzeo brejk. Međutim, istog trenutka je usledio ribrejk Đokovića koji je pri rezultatu 30:0 za Italijana vezao četiri poena - 1:1.

Taj treći gem drugog seta bio je veoma čudan. Novak je dobio opomenu od španskog sudije Kampistola jer je navodno rekao nešto vulgarno tokom "izbacivanja besa" iz sebe, to na brejk loptu. Tu je spasio, ali je potom napravio dve greške i dozvolio je Musetiju da mu opet uzme servis.

Totalno ludilo nastavilo se i u sledećem gemu, jer je Đoković ponovo ribrejknuo Italijana. Zanimjivo, to je bio peti uzastopni gem u kom smo videli da igrači gube svoj servis. Četiri u drugom i onaj jedan u prvom setu - 2:2.

Koliko je Novak bolje izgledao u tim trenucima videlo se i u šetom gemu u kom je ispustio dve brejk lopte, a zatim iskoristio treću i poveo sa 4:2. U tim trenucima ga je išao i smeč, dok Italijan nije uspevao da se "sastavi."

Nijedan gem na svoj servis nije osvojio u drugom setu i morao je da stisne ruku najboljem ikada. Na kraju, Museti će se boriti za bronzu, rival je Feliks Ože-Alijasim, dok za Boga tenisa čekamo krunisanje u nedelju.


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru