Novak nastavio nestvarni niz: Srušio rivala bravurama i zakazao srpski derbi na US Openu

 Novak Đoković je protiv Radua Albota sa 6:2, 6:2, 6:4 započeo odbranu titule na US Openu (želi da postane prvi od 2008. godine koji je u tome uspeo) i tako najavio da je došao i te kako spreman.


Najbolji teniser svih vremena je išetao na teren sa dve zlatne torbe što je jasna simbolika nakon što je postao olimpijski šampion. Želeo je još jednom da podseti sve da je kompletirao tenis.


Odigrao je savršeno dozirani meč, baš onakav kakav je karakterističan za njegova izdanja u prvim rundama grend slema. Tamo je sada stigao do 71. pobede zaredom i do 18. pobede na US Openu (u čitavoj karijeri nije izgubio prvo kolo poslednjeg mastersa u sezoni).

Imao je poseban motiv da igra protiv Albota jer je on ranije slavio protiv oba njegova brata –  i protiv Marka i protiv Đorđa. Protiv Novaka, ipak, nije imao šta da traži.


Đoković je samo na momente podizao formu i pokazao zbog čega je upravo on odigrao najviše mečeva u istoriji stadiona „Artur Eš“ (78).


Funkcionisalo je sve tek onda kada je bilo bitno. Kada god bi se susreo sa brejk loptom (osim u trećem setu) odgovarao bi asom i odbijao napade Moldavca.

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru