Evo šta je radila majka dečaka-ubice: "Mene bi bilo sramota"

 Više detalja o Kostinim roditeljima otkrila je Milanka Negić, majka ubijene tinejdžerke Sofije Negić.



Masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" koji 3. maja prošle godine počinio tada trinaestogodišnji Kosta Kecmanović još uvek nastavlja da zgražava javnost u Srbiji. Pitanje koje većina ljudi postavlja je kako to da roditelji dečaka, Miljana i Vladimir, nisu primetili u šta im dete raste?


Više detalja o Kostinim roditeljima otkrila je svojevremeno u svom svedočenju, tokom parnice koju vodi 27 članova najužih porodica žrtava masakra, Milanka Negić, majka ubijene tinejdžerke Sofije Negić.


Ona je ispričala da je o Kecmanovićima čula mnogo loših stvari ali tek posle masakra. 

Imala je mnogo primedbi na rad školskog pedagoga kojem je veliki problem predstavljalo što je Sofija izvukla pramenove.


- Miljana Kecmanović se dopisivala sa direktorkom škole i uopšte pisala mejlove sa svog poslovnog mejla sa biološkog fakulteta gde se potpisivala obavezno kao docent i doktor nauka. Ja to u životu ne bih uradila, bilo bi me sramota - rekla je Milanka Negić, a nameće se zaključak da je ovo najbahatiji potez Miljane Kecmanović.


U toku svedočenja Milanka je ispričala da je od dečaka koji se družio sa njenom Sofijom, a sa Kostom je šest godina bio u odeljenju saznala da su o Kecmanovićima deca govorila kao o moćnim ljudima.


- Znalo se da Kostini majka i otac neki važni ljudi, a njega je zanimalo oružje i astrnomija u poslednje vreme - prepričala je ona. 


Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja 2023. godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.30 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je video u hodniku i ubio ih.


Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.


Na nesreću, još jedna učenica, a to je bila Angelina Aćimović,  je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru