Dan posle: Zvezda se plasirala u Ligu šampiona, Partizan ostao bez Evrope

 Fudbaleri Crvene zvezde su napravili ogroman uspeh tako što su slavili protiv Bode Glimta u revanšu plej-ofa za Ligu šampiona sa 2:0, čime su se plasirali u najelitnije evropsko takmičenje! Zvezda je tako nadoknadila i zaostatak iz Norveške i biće deo novog formata, po prvi put u istoriji.





Fudbaleri Partizana upisali su i peti poraz u evropskim kvalifikacijama ovog leta i tako se oprostili od snova o grupnoj fazi, pošto je Gent i u revanšu minimalcem zapečatio sudbinu kluba. Crno-beli neće igrati ove jeseni niti u jednom takmičenju.

Ali da pogledamo malo sa strane posmatrača, pravih navijača. Partizanova publika bojkotuje utakmice i ne dolaze u Humsku. Naravno mislim na jug. Nezadovoljni su upravom, i izabrali su način nedolaska na utakmice. Ajde da se upitamo šta bi bilo da svaki put na stadionu Partizana čujemo od 30000 navijača "Uprava napolje!" Naravno, uprava bi bila smenjena ili podnela ostavku najdalje za dve nedelje.

Sa druge strane košarkaške utakmice su prepune navijača. Ali i tu ima onih koji žele da budu viđeni na spektaklima sa Željkom Obradovićem, onih koji za sebe misle da su beogradski krem, onih koji za vreme utakmice ne ispuštaju telefone prateći društvene mreže i slikajući se za iste, one koji navijaju za Partizan ali su za vlast, oni koji stvarno vole Partizan, to su oni koji i dalje odlaze na istok kada su u pitanju fudbalske utakmice.

Zvezdini navijači dolaze na fudbalske utakmice. Juče je i predsednik bio prisutan. Niko, ni reč nije izgovorio, svi su  bili srećni i zadovoljni. Šta  bi  bilo da je kojim slučajem kao Boris Tadić koji je bio na Marakani, došao na stadion u Humskoj? 

Nije utakmica mesto za pokazivanje svojih političkih opredeljenja. Kao što pravi zaljubljenici u Partizan odlaze na stadion, i već se svi znaju među sobom, postali su malte ne nerazdvojna porodica, tako i navijači Zvezde u velikom broju podržavaju svoj klub. Ali...

Košarkaške utakmice Crvene zvezde nisu posećene, jasna je i  razlika u ceni za sezonske karte između ova dva kluba. 

Navijači su postali institucije, ali neko njima upravlja, neko im govori kako, neko ih prosto plaća za sve to.

I zašto je Partizan promenio toliko trenera u poslednje vreme, zašto je Stolica zamenjen odmah, a Duljaj postao ljubimac navijača ničim zasluženo? I Zašto je Stanojević prihvatio da bude trener u najgoroj situaciji ikada u klubu?

A sa druge strane, Milojević iskreno ili ne zaključite sami:

„Pomislio sam na moj klub, na sve ovo što se dešava i događa. Mnogo smo osporavani, da smo mi državni projekat. Ta neka atmosfera, to mi smeta, da predsednik daje, da smo ljubimica. Ali ćete na kraju da vidite, da samo mi na kraju vadimo kestenje iz vatre. Mi smo opet ti, uz dužno poštovanje Partizanu, bez obzira na to što imaju te probleme. Partizan i Zvezda su doveli do ovoga da imamo četiri-pet klubova u Evropi. Ne znam da li neko može da bude svestan da imamo pet ekipa u Evropi. Od toga, dve ili tri igraju grupne faze. To ne rade zemlje petice. To mi je onako… Bio je onaj trenutak, želeo sam sa saradnicima, igračima, da dođemo i uđemo. Znali smo i da nismo prošli imali bismo grupnu fazu. Ali Liga šampiona je neki cilj koji smo sami želeli.“


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru