Za one koji vole Partizan i fudbal lepo je bilo videti navijače na jugu

 Najvatreniji navijači crno-belih su se pojavili na južnoj tribini prvi put posle 27. maja 2023. godine kada je Partizan u okviru poslesnjeg kola plej-ofa sezone 2022/23. dočekao Voždovac.



“Grobari” su se pojavili na stadionu isključivo iz razloga što se ova utakmica vodi kao gostujuća.

Bojkot je počeo zbog cene sezonskih karata za prošlu sezonu, a potom se nastavio zbog nezadovoljstva rada Uprave kluba na čemu sa Milošem Vazurom.

Partizan je “na mišiće” ostvatio prvu pobedu u Super ligi ove sezone protiv Napretka, tako je mislio i trener Aleksandar Stanojević.

“Počeću sa uf! Čestitam Napretku na dobroj igri i zahvalio bih  se navijačima na podršci, što su nas bodrili i došli u lepom broju. Žao mi je što se nismo pokazali u dobrom svetlu. Ne u boljem, nego u dobrom. Mučili smo se, nismo bili dobri u presingu, ni u fazi napada ni odbrane, nismo bili ni blizu, toga sam se i bojao, ali to je moja odgovornost, ja sam trener”, rekao je Stanojević.


Partizan je na kraju postigao gol i slavio. Igrači su pokazali volju, to je video i šef struke:


“Momci su na kraju pokazali volju, želju i karakter, a neki stariji igrači su malo povukli ekipu”.


Apostrofirao je Stanojević da je bilo želje, ali to nije dovoljno:


“Znamo sve, znamo šta nije bilo dobro i želimo da budemo bolji. Moramo da zaslužimo grb koji nosimo, ne možemo ovako da igramo. Želja nije dovoljna, svi moraju da imaju želju. Ovo nije put kojim želimo da idemo. Moramo jako da radimo, nema kompromisa.”


Partizan je u oba Stanojevićeva prethodna mandata izgledao dosta agresivnije, večeras to nije bilo tako:


“Znate moj način igre, a to je furiozno. U ovom trenutku nismo spremni za taj način igre, nismo ni odradili pripreme kakve smo želeli. Po pet, ili šest igrača nije uspelo da prati ritam. Ipak, moram da pohvalim momke, jer su na kraju izneli utakmicu i pobedili”.

Osvrnuo se Stanojević i na tok meča:


“Kao trener profesionalac, razmišljam samo u datom momentu, ne razmišljam šta je bilo pre pet minuta, ili šta će biti sutra. Bez ritma smo, bez furioznosti. Nema veze, možemo mi da ne pobedimo, ali hoću da vidim u svakom napadu želju i u svakom napadu šut. Ali dobro, Ðurđeviću prva utakmica, Saldanja je trenirao sa pola intenziteta, Zahid juče jedan trening…”, rekao je Stanojević.


Podvukao je suštinu šef stručnog štaba:


“Titulu ne osvajaju majstori sa loptom. Titule se osvajaju kroz požrtvovanost, kroz ludačku energiju. Tako se osvajaju titule!”


A sada, Dinamo Kijev:


“Znamo kako igraju, ispratili smo sve utakmice, sve transfere, znamo šta od koga da očekujemo. Oni su nekog kvaliteta kao Dinamo Moskva. Biće teško, ali Partizan smo, moramo”, zaključio je Stanojević.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru