Terorista ubio srpskog policajca, a na Kosovu ga dočekuju kao heroja: Veličaju ubicu Nikole Krsmanovića

 Albanski državljanin Faton Hajrizi, pripadnik OVK, koji je 18. jula ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića (34) u Loznici, likvidiran je 36 sati kasnije nakon što je ponovo zapucao na pripadnike MUP-a Srbije. Njegovi istomišljenici su nakon zločina u Loznici veličali njegov čin, a kada je ubijen, proglasili su ga "herojem".



Faton Hajrizi je opevan u nekoliko pesama koje se sviraju čak i na svadbenim veseljima, a njegovi istomišljenici ga tetoviraju. U tzv. državi Kosovo, u pojedinim delovima, mogu se videti transparenti sa njegovim likom, a na automobilima se lepe nalepnice sa njegovim imenom i fotografijom. Sada se priprema dolazak njegovog tela u rodno mesto, što njegovi sledbenici dočekuju s posebnim planovima.


 Na video-snimcima koji kruže društvenim mrežama može se videti kako je razvijen transparent sa Fatonovim likom, a ispod njega su dva besna automobila bez registarskih oznaka koji spremaju doček pripadniku OVK-a koji je od svoje 15 godine života počinio prvo ubistvo. Ispod ovih objava mogu su pročitati brojni sramni komentari koji veličaju lik i delo Fatona Hajrizija koji je tog 18. jula prilikom redovne kontrole graničnog punkta u Lipničkom Šoru ubio srpskog policijaca Nikolu Krsmanovića, dok je njegovog kolegu Vjekoslava I. (50) teško ranio.


Inače, advokat porodice Fatona Hajrizija trebalo bi da preuzme posmrtne ostatke albanskog teroriste u njihovo ime.


Faton Hajrizi je 18. jula pobegao peške nakon ubistva, ali je 36 sati kasnije ponovo pucao na pripadnike MUP-a Srbije, koji su ga likvidirali na 12 kilometara od Lipničkog Šora u Loznici. Hajrizi je bio u bekstvu od 6. jula, kada je deveti put pobegao iz zatvora. Njegov brat Artan je tvrdio da mu je Faton ukrao pasoš, zbog čega su isprva svi mislili da je Artan ubio policajca, pošto su njegova dokumenta pronađena na mestu zločina.


Istragom je otkriveno da je državljanin Slovenije organizovao transport Fatona Hajrizija iz Preševa do Loznice, angažujući narko dilera Zorana Radovanovića i njegovu suprugu, blogerku Ivanu iz Mladenovca. Oni su zatim angažovali taksistu Mithata Hadžića iz Tutina, koji je prevozio Hajrizija svojim "mercedesom". Bračnom paru i taksisti je određeno zadržavanje do 30 dana. Uhapšena su i dva mladića na Kosovu, osumnjičena za pomaganje Hajrizi da pobegne iz zatvora Smrekovnica 6. jula.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru