Zašto je prekinuta utakmica između Partizana i Zvezde?

 Drugi meč finalne serije Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde prekinut je u sredu uveče u Beogradskoj areni.







Crveno-beli su tako stigli do nove titule, iako su posle nešto više od 22 minuta košarke gubili rezultatom 57:45.

U tom trenutku usledilo je skandiranje navijača Partizana upućeno Vesni Čović, a utakmica je momentalno bila prekinuta i na kraju se nije ni nastavila.


I sve bi bilo u redu da se meč prekine zbog vređanja neke osobe, ali prosto to se do sada nikada nije dešavalo.


Na utakmicama na kojima je domaćin Zvezda vređani su Željko Obradović, Zoran Savić, Danilo Anđušić, Zek Ledej, Kevin Panter i mnogi drugi, dok su tokom Partizanovog domaćinstva vređani Miloš Teodosić, njegova supruga i dete, Nemanja Nedović, Nebojša Čović, Aleksandar Vučić i mnogi drugi...


Nijedna utakmica nije bila prekidana zbog navedenih vređanja, ali ona u sredu u "Areni" jeste nakon gnusnog skandiranja Vesni Čović.

Nakon što je od navijača zahtevano da napuste halu pre nego što se meč nastavi, „grobari“ su ispred tribine okupili košarkaše i Željka Obradovića, koji im je prišao da ih sasluša.

„Željko, nemoj mi konstantno neku gospodu da izigravamo. Ako oni tebe mogu da vređaju, vređaćemo i mi njih. Slušaj, izađite, nemojte da igrate bez svojih navijača. Kad se ti prozivaš, ne prazni se hala, a sada se prazni. Nemojte da igrate bez nas“, poručio je jedan od vođa navijača preko megafona.


Takođe, rečeno je Aleksi Avramoviću, Danilu Anđušiću i Alenu Smailagiću da nikako ne nastave utakmicu, jer bi to značilo da idu protivh svojih navijača.


Obradović je pozdravio navijače, dok su crno-beli zajedno uslišili njihove molbe, bez želje da nastave utakmicu pred praznim tribinama.


Nakon odlaska igrača i stručnog štaba Crvene zvezde sa parketa, crno-beli su ostali na njemu skoro dok se hala nije ispraznila, ali su onda otišli u svlačionice i više se nisu vraćali. Zvezda je to iskoristila, kada se dvorana ispraznila crveno-beli su se vratili na teren, kao i sudije, pa će im zbog toga verovatno biti dodeljena pobeda i pehar šampiona Srbije za ovu sezonu.

Posle svega nam ostaje da sami izvedemo zaključak  čime je zaslužila Vesna Čović da se zbog nje prekidaju utakmice, a da se to ne čini kada se vređaju legende srpske košarke (sa obe strane). Utakmice nisu prekidane ni zbog vređanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru