Utakmica visokog rizika: Policija se više plaši 500 Srba, nego 40000 pijanih Engleza

 Utakmica Srbije i Engleske, koja se igra u nedelju od 21 sat u Gelzenkirhenu, proglašena je od strane nemačke policije utakmicom visokog rizika.





Englezi tvrde da je to zbog nekih 500 „agresivnih Srba“, koji navodno žele da se obračunaju sa 40.000 Engleza, u tome ih verbalno podržava i nemačka policija, ali i ona sada malo menja ploču pa tvrdi da gostima sa Ostrva mora da se u nedelju uskrati alkohol, kako bi se smanjio broj mogućih incidenata.

Ono što brine Engleze jeste to što će „Bitburger lager“ koji se služi na „Areni“ u Gelzenkirhenu imati 2,5 umesto 4,8 posto alkohola, a neće im biti dozvoljeno ni da tokom dana konzumiraju pivo u bocama na Henrih-Koning placu u centru grada.


Oko 1.000 policajaca biće zaduženo da upozorava Engleze da ne piju pivo iz staklenih flaša, te da će biti opomenuti da ih odlože ili da će im biti oduzete, ali neće odmah biti i uhapšeni. Naravno, na ostalim mestima biće im dozvoljeno da piju alkohol.


I pazite sad, Englezima ne zabranjuju da se opijaju zato što bi eventualno mogli da prave probleme, već zato što bi moglo da ih isprovocira i napadne 500 srpskih huligana.

U Gelzenkirhen će doputovati oko 40.000 Engleza, mnogi od njih nemaju karte za utakmicu, međutim, lokalnim vlastima je to potpuno u redu, jer eto „vole fudbal“, „žele da osete atmosferu Evropskog prvenstva“, a usput će, daće bog, ostaviti i neki evro.


Razlog zbog kojeg Englezi mantraju priču o srpskim huliganima jeste incident koji se dogodio u Beogradu prošle godine, kada je Mančester siti gostovao u Beogradu. Tada je došlo do obračuna „građana“ i navijača Crvene zvezde u centru grada, kada je morala da reaguje i policija.


Policija u Gelzenkirhenu smatra da Srbi imaju veoma opasnu i organizovanu huligansku grupu, ali i da su Englezi izuzetno agresivni pod dejstvom alkohola.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru