Fudbal na vodi i mirna glava Dušana Vlahovića

 Nemačka je pobedila Škotsku na otvaranju EURO 2024, ali to nismo mogli da vidimo baš svi. Međutim, ništa lošiji ugođaj nije bio ni u Olimpijskom parku, dok je u fokusu kada je nacionalni tim Srbije u pitanju bio Dušan Vlahović.





Evropsko prvenstvo je počelo i sada nema stajanja, narednih mesec dana samo fudbal, fudbal, i fudbal. Uz dužno poštovanje svim drugim sportovima, ali za mnoge je upravo ovo najveći sportski događaj leta, ali i godine. Orlovi se pripremaju za prvi okršaj posle preko dve decenije kada je smotra najboljih na kontinentu u pitanju, a jedno od pitanja na konferenciji za medije održanoj u petak jeste bilo i o atmosferi, koja barem sa strane deluje da je mnogo bolja nego pre u susret velikim takmičenjima. Drugi utisak, jeste staloženost Dušana Vlahovića koji je izašao pred mahom srpske, ali i medije iz Engleske kojima je bilo zanimljivo da čuju izlaganje napadača Juventusa.

Golgeter našeg državnog tima između ostalog je naglasio da izuzetno poštuje Engleze, da ima dobar odnos sa selektorom Draganom Stojkovićem, ali i da ne oseća nikakav poseban pritisak. U jednom momentu ga je i zbunilo novinarsko pitanje, ali je do kraja ostao dosledan stavu da svi rade u korist ekipe i da ga nikakav individualni učinak ne zanima. Ni poređenje sa Savom Miloševićem. Niti pohvale Boba Vijerija, iako je kazao da mu prija kada ih čuje.

Za to vreme navijači Nemačke i Škotske "zagrevali" su se za spektakularno otvaranje. Za razliku od prethodnog dana, sada je sve bilo krcato. Kroz metro stanice se jedva prolazilo, a centralni trg Marijenplac bio je pun navijača. Uglavnom, škotskih.

To je značilo i mnogo piva i veliki haos koji je za njima ostajao. Međutim, domaćini su se trudili da sav taj krš i lom brzo raščiste kako bi održali reputaciju o svojoj pedantnosti.

A, potrudili su se i da pokvare feštu gostima, Panceri su rutinski slavili sa 5:1 i pokazali da imaju strašan tim. Uz to, domaćin je postigao i prvi gol na turniru. Ipak, samo retki od nas su uspeli da to vide sa tribina. Od petoro izveštača Sportala u Minhenu jedino je priliku da uživo prati prvi meč, čitaj dobila akreditaciju, jeste  Jovana Novaković.

Što se ostatka tiče, neki su pratili televizijski prenos u Augzburgu gde je smeštena i Srbija, dok su neki bili u Olimpijskom parku. Reč je o delu u kojem su zona za navijače i "EURO 2024 festival" pa je na jezeru koje se tu nalazi postavljen veliki monitor na kom će se prikazivati utakmice turnira. I gde je prikazivana ova prva.

Atmosfera je bila prava stadionska, ali su na kraju pesmu navijača Škotske "No Scotland, no party", pevali domaćini u slavu ubedljive pobede na otvaranju.


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru