Firma u kojoj je bio kol centar SNS-a nabavlja tablete i laptopove za đake generacije

 Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, na čelu sa Alekandrom Čamagić, dodelio je posao vredan 27,3 miliona dinara firmi “Prointer-veb”, koja je najpoznatija po tome što je na njenoj adresi, uoči prošlogodišnjih decembarskih izbora, poslovao SNS kol centar, a povezivana je i sa Slavišom Kokezom. U pitanju je posao nabavke tableta i laptopova za učenike generacije beohradskih osnovnih i srednjih škola.




Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je 14. juna sklopio je ugovor za posao kupovine tableta za učenike generacije osnovnih i laptopova za učenike generacije srednjih škola za 2022/23 i 2023/24 školsku godinu.


Novac koji je za to namenilo Sekretarijat meri se u iznosu od oko 27,3 miliona dinara sa PDV-om, što je oko 233.500 evra.



S obzirom na to da je potrebno nabaviti tačno 396 tableta i 174 laptopova, prosečna cena jednog uređaja iznosi 48.000 dinara.


“Prointer” je bio jedini ponuđač, što je već standardna praksa u javnim nabavkama u Srbiji.


„Proniter“ uspešno posluje sa državom

“Prointer sistem” i “Prointer-veb”, firme čija je vlasnica Ivana Rajić i koje su registrovane na istoj adresi, dobro posluju sa državom. Tako su od početka godine različite državne firme dodelile ovim firmama 18 poslove. “Prointer” je poslove dobijao od Uprave carine, Gradskog sekretarijata za finansije, Direkcije za građevinsko zemljište, Nacionalne službe za zapošljavanje, Ministarstva pravde…


Na adresi „Prointera“ – SNS kol centar

Ova firma se našla u fokusu javnosti uoči decembarskih izbora, kada je CINS otkrio da se na adresi firme, Dunavskoj BB, nalazi kol centar SNS-a. Nakon što je priča o radu kol centra objavljena, zaposlenima u ovoj firmi stiglo je upozorenje iz kadrovske službe da ne napuštaju objekat do kraja radnog vremena, uz napomenu da će svi ulazi kompanije biti zaključani.



Pre nego što je utvrđeno da je SNS kol centar na istoj adresi kao i ovo preduzeće, ona se u javnosti dovodila u vezu sa bivšim funkcionerom SNS i predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom, kojeg su provladini mediji optužili da je učestvovao u aferi prisluškivanja predsednika države Aleksandra Vučića i da je zaradio 640 miliona evra. Kokezi se tada gubi svaki trag, a prema nezvaničnim informacijama, nalazi se u inostranstvu. Iz “Prointera” su, s druge strane, demantovali bilo kakvu povezanost sa Kokezom.


Sekretarka za obrazovanje ojadila budžet za bar 5 miliona evra

Svoj potpis na Odluku o dodeli ugovora stavila je Aleksandra Čamagić, sekretarka Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, čije se ime provlačilo kroz niz afera, pre svega onu o pranju pet miliona evra preko škola.


Čamagić je ranije bila nepoznata široj javnosti, a onda je BIRN otkrio da je bliska saradnica Aleksandra Šapića bila deo organizacije koja je učestvovala u dodeli budžetskog novca za realizaciju projekata koji se nikada nisu desili. Milioni evra trošeni su za rad fantomskih organizacija čime se praktično izvlačio novac svih građana, a na ovaj način, samo preko konkursa Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, u 2021. godini izvučeno je bar pet miliona evra. Čamagić je bila predsednica komisije koja je dodeljivala novac.


Inače, najbolji prestonički osnovci i srednjoškolci prošle školske godine nisu dobili nagrade, iz nepoznatih razloga, ali je i tada na čelu Sekretarijata koji se bavim ovim pitanjem, bila Čamagić. Ipak, na osnovu toga što se pokloni sada nabavljaju za ovu, ali prošlu školsku godinu, čini se da bi nagrade mogle da im budu nadoknađene.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru