Savo Manojlović: Stadion u Surčinu je preplaćen barem 640 miliona evra

 Direktor kampanja pokreta Kreni-Promeni i kandidat za gradonačelnika Beograda Savo Manojlović poručio je da je Nacionalni stadion koji se gradi u Srbiji arhitektonski sličan stadionu Atletiko Bilbao - El Memes, kao i da je preplaćen najmanje 640 miliona evra.



„Slično arhitektonsko rešenje i sličan kapacitet gledaoca. Bilbao – 53.000. Surčin – 52.000 Razlika je što će sstadion u Surčinu koštati 910 miliona evra, a u Španiji je koštao 210 miliona evra izjavio je Manojlović.


Dodao je da je novac namenjen za ovaj projekat dobijen korupcijom.

„Moźemo reći da je vremenom poskupeo materijal i troškovi gradnje, ali oni ne mogu postati 5 puta skuplji. Prostom računicom između 700 i 600 miliona evra je izvučeno kroz korupciju. Ajde da kažemo da imamo 640 miliona evra izvučenih kroz korupciju a to je novac kojim ste mogli da uđete u projekat izgradnje kanalizaciju za 40% Beograđana koji nemaju kanalizaciju ili da omogućite vodu za piće za Vojvodinu“ zaključio je Manojlović.


Podsetimo, izgradnja Nacionalnog fudbalskog stadiona u beogradskoj opštini Surčin, u okviru kompleksa EXPO 2027, počela je danas, a imaće oko 52.000 sedišta.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predstavnici Vlade Srbije u tehničkom mandatu, rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.



Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru