Vas je udario brzi voz, a Vi se i dalje trkate sa TRAMVAJEM

 Navijači Crvene zvezde i Partizana potukli su se u centru Beograda u subotu, nekoliko sati pre derbija njihova dva kluba.




Upravo ovaj sukob je bio povod za provokaciju „delija“ tokom 173. večitog derbija na stadionu „Rajko Mitić“, gde su se dva najveća rivala sastala od 18 časova.

Veća grupa navijača Zvezde, nezvanično i do 300 njih, je na raskrsnici Ruzveltove i Kraljice Marije, u blizini lokala „Tramvaj“ napala grupu Partizanovih navijača.


Nosili su šipke, letele su kamenice i pirotehnička sredstva, a policija koja je brzo reagovala, uhapsila je više desetina osoba.


Satima kasnije, na Marakani je na severnoj tribini osvanuo transparent na račun pristalica Partizana.

„Vas je udario brzi voz, a vi se i dalje trkate sa tramvajem“, pisalo je na transparentu, kao aluzija na čuvenu repliku iz kultnog filma „Lajanje na zvezde“.


Tu rečenicu profesor fizičkog izgovara mladom Gavraniću, učeniku koji trenira boks kad mu kaže: „Tebe je udario brzi voz, Gavraniću, a ti se još trkaš sa putničkim“.


Zvezda i Partizan su svoj meč počeli sa kraćim zakašnjenjem zbog navijačkog folklora i paljenja pirotehničkih sredstava, a svaka od ekipa ima svoj motiv za pobedu.


Zvezda bi u slučaju trijumfa otišla na plus 10 u odnosu na Partizan, a Partizan bi se pak primakao na četiri boda manjka.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru