Skoro nemoguća misija: Grobari će navijati za Zvezdu

 Košarkaši Partizana nisu imali sreće u pretposlednjem kolu Evrolige u kom su čekali poraze nekih direktnih konkurenata.




Nijedan od onih scenarija koji je povoljan po crno-bele nije se desio u petak uveče. Partizanu je bila potrebna pobeda Fenerbahčea nad Anadolu Efesom i umesto toga, Efes je slavio na gostovanju u Ulker areni sa 82:80.

Da sve bude još gore po crno-bele, Fenerbahčeu je to tek drugi poraz u sezoni na domaćem terenu i to u najgorem trenutku po tim Željka Obradovića.


Taj poraz Fenerbahčea uprkos dobroj partiji Marka Gudurića (15 poena), znači i da Partizan mora da se nada porazu Anadolu Efesa u poslednjem kolu od Crvene zvezde.


U tom slučaju bi Partizan, koji trenutno ima 15 pobeda i 18 poraza, mogao da dođe do 10. mesta koje vodi u plej-in.


Efes trenutno ima skor od 16 pobeda i 17 poraza, dakle jedan trijumf više od crno-belih, od kojih turski tim ima slabiji međusobni skor.


Baskonija je iste večeri u 33. kolu elitnog takmičenja pobedila Real Madrid, pa je i ta opcija otpala Partizanu. Crno-belima je bilo potrebno da Baskonija izgubi obe preostale utakmice u regularnom delu sezone.


Umesto toga, tim Duška Ivanovića je pobedio favorizovani Real uz 35 poena Markusa Hauarda i time obezbedio plej-in pred poslednje kolo koje igra protiv Virtusa 12. aprila.


Efes svoj meč protiv Zvezde igra 11. aprila od 19.30 na svom parketu, dok je Partizanu uslov da i sam pobedi Valensiju 12. aprila od 20.30.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru