Partizan, Efes i Olimpija u igri za plej-in Evrolige: Evo kako ko može do 10 najboljih u Evropi

 Košarkaši Makabija, Virtusa i Baskonije tri su sigurna učesnika prvog plej-ina u istoriji Evrolige, dok će četvrto mesto zauzeti ili Efes, ili Partizan, ili Olimpija iz Milana. 




Posle večerašnjih rezultata jasno je da za poziciju 10, poslednju koja vodi u plej-in, konkurišu Partizan, Olimpija i Efes ali je turski klub u najboljoj poziciji. Efes ima skor 16-17, a Partizan i Olimpija, koja je večeras deklasirala Virtus (90:75) 15-18. 

Efes pobedom nad Crvenom zvezdom kod kuće u poslednjem kolu obezbeđuje plasman u plej-in, bez obzira na rezultate Partizana i Olimpije.

Partizan može u plej-in samo ako pobedi Valensiju, a Efes izgubi kod kuće od Crvene zvezde, i u tom slučaju crno-belima bi nevažan bio iskod meča Makabi - Olimpija. 

Milanski klub može do 10. mesta samo ako i Partizan i Efes izgube, jer bi onda imao isti učinak kao Efes, ali i bolji međusobni skor zbog pobede većom razlikom. 

Ukoliko bi se desilo da Efes izgubi, a pobede i Partizan i Olimpija, beogradski klub bi bio 10. na tabeli jer je bolji u međusobnom skoru od oba rivala: Partizan - Efes 100:90 i 94:100, Partizan - Olimpija 82:69 i 83:85, Efes - Olimpija 79:73 i 76:92. 

Prema unapred određenom rasporedu, Efes će dočekati Zvezdu u četvrtak, istog dana će Makabi ugostiti Olimpiju, a Partizan Valensiju u petak. 

Ostaje da se vidi da li će Evroliga uskladiti termine te tri utakmice da se zbog regularnosti igraju u isto vreme, ili će ostati na snazi ranije određeni termini.

U plej-inu će sedmoplasirani dočekati osmoplasiranog i pobednik tog meča će u četvrtfinalu igrati protiv drugog na kraju sezone. 

Poraženi iz tog meča će biti zatim domaćin pobedniku duela između devetog i desetog, a ko tu bude najsuspešniji igraće protiv prvoplasiranog Reala u četvrtfinalu. 

Termini za mečeve plej-ina su 16. i 19. april.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru