Nada uvek postoji: Hičkokov rasplet za Partizan ili potonuće

 Hičkokokovom  dilemom savršeno bi mogla da se razjasni Partizanova situacija u današnjem derbiju. Slamka spasa, nada u preokret sezone, spakovana je u današnjih 90 minuta za Partizan.




“Parni valjak” je značajno usporio ritam u drugom delu prvenstva, večiti rival je na dalekih sedam bodova. Pobeda u 173. derbiju, ipak, probudila bi nadu crno-belih u preokret.

Ekipi Igora Duljaja ne mogu nikako da se oduzmu želja i srčanost. Bilo je na momente pada koncentracije, poput prvih poluvremena protiv Napretka, Mladosti u Lučanima, Čukaričkog, to ih je koštalo tih zlatnih sedam bodova, ali su u derbijima pokazali koliko žele da budu bolji od Crvene zvezde.


Danas su mnoge stvari drugačije u odnosu na prethodni derbi.


Najpre, izostanak dvojice standardnih u Partizanovom timu. Bez Aleksandra Jovanovića na golu i Mateusa Saldanje u startnom timu, crno-beli su posebno hendikepirani. To su, ujedno bila i dva igrača koji su direktno Partizanu doneli bod i “preživljavanje” na stadionu “Rajko Mitić” u prethodnom derbiju.

Trener Igor Duljaj neće biti kraj aut linije, neće moći da uliva energiju i podiže motivaciju ekipi, to bi mogao da bude još jedan hendikep. Malo je šta na strani Partizana danas, ali se u očima fudbalera, pa i šefa stručnog štaba vidi želja da Crvenoj zvezdi, sve i da osvoji novu titulu, ostave gorak ukus u ustima zbog činjenice da nisu slavili ni u jednom ligaškom derbiju.

Partizanu će svakako važnija utakmica biti ona za pet dana, u polufinalu kupa. Titula je u ovom trenutku utopija za “Parni valjak”, ali najmasovnije takmičenje nudi drugačiji ulog. Za pet dana će ponovo na isti stadion, protiv istog rivala, sa željom da Crvenoj zvezdi u tom roku pomrse sve konce. Duljaj sigurno iz tog razloga nije želeo ni da rizikuje sa Jovanovićem, dok će Saldanju vrlo verovatno uvesti u drugom poluvremenu.

Sve što je Partizan radio čitave sezone, staće u ovih pet dana. Borba za titulu bi eventualno mogla da uđe u uzbudljivu završnicu ukoliko bi crno-beli napravili podvig i utišali “Marakanu”, dok bi trofej u kupu mogao da donese malo mira u prostorije na stadionu u Humskoj.


Mnogo je toga danas u igri, ali jedno je sigurno – očekuje nas napet derbi i bitka do poslednjeg minuta sa obe strane.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru