Meč kao da je režirao Hičkok: Ovo polufinale će se pamtiti

 Fudbaleri Real Madrida savladali su nakon penala Mančester siti u četvrtfinalu Lige šampiona. Nakon 120 minuta rezultat je bio 1:1, da bi Madriđani slavili sa 4:3 posle jedanaesteraca.



Tragičari za ekipu Pepa Gvardiole bili su Bernardo Silva i Mateo Kovačić, dok je heroj u Realu bio Antonio Rudiger koji je pogodio poslednji jedanaesterac.

Sjajan je na golu bio i golman Andrej Luninj koji je dva puta odbranio penale fudbalera Mančester sitija.

Posle 3:3 u prvom meču u Madridu, revanš u Mančesteru bio je ništa manje zanimljiv.

Real je u Mančesteru poveo već u 12. minutu, Rodrigo je iz drugog pokušaja, posle odbrane Edersona, uspeo da pošalje loptu u mrežu iz neposredne blizini. Siti je posle toga uglavnom kontrolisao igru i napadao, ali nije stigao do stoodstotnih prilika.

Domaćin je napokon izjednačio u 76. minutu, Kevin de Brujne je matirao dotle odličnog golmana Reala, Lunjina.

U 82. minutu De Brujne je promašio stoodstotnu šansu, posle dodavanja rezerviste Žeremija Dokua prebacio je gol sa desetak metara, pa je ostalo 1:1 i meč je otišao u produžetak.

Real je u finišu prvog produžetka, u 105+2. minutu imao fenomenalnu šansu, ali je Ridiger prebacio gol iz neposredne blizine.

Do kraja nije bilo uzbudljivijih dešavanja, te su penali rešili pitanje pobednika.

Prvi put od sezone 2004/05 jedanaesterci su odlučivali ishod četvrtfinala Lige šampiona i prvi put je Mančester siti poražen u penal seriji, prethodna tri puta „građani“ su prolazili dalje.

U prvoj seriji golman Sitija Ederson brani udarac Luke Modrića, ali zatim čuvar mreže Reala Lunjin brani veoma loše udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića.

Svi ostali igrači madridskog kluba postižu golove sa bele tačke i donose Realu plasman u polufinale. Tamo će ih čekati Bajern koji je bio bolji od Arsenala.

Mančester siti je bio bolji tokom najvećeg dela meča, ali je kraljevski klub na kraju prošao na penale u polufinale Lige šampiona.

„Mnogo smo se namučili večeras jer nas je Siti stavio pod veliki pritisak, ali mi smo Real Madrid – uvek, uvek se borimo do kraja“, rekao je Naćo, posle utakmice koji je u Realu od svoje 11. godine, i dodao:

„Nismo navikli na to da se ovoliko mučimo, obično smo mi ti koji vršimo pritisak na rivala. Ipak, jedina stvar koja je večeras bila važna jeste plasirati se u polufinale. Pokazali smo i svoju drugu stranu, pokazali smo da znamo kako da se branimo duboko i da opet pobedimo“.

Naćo (34) kaže da mu je teško da opiše koliko je srećan.

„Prikazali smo izvanrednu partiju defanzivno, i individualno i kolektivno, toliko sam srećan, osećam leptiriće dok pričam o tome. Nismo dobro počeli penale, ali mi smo ponosna družina – pokazali smo ponos, ovo je magična noć“.

Džud Belingem istakao je da najviše oseća – olakšanje.

„Toliko smo uložili u ovu utakmicu. Igrao sam u prošlosti sa Sitijem utakmice kada misliš da si blizu, a onda ti odjednom uzmu pobedu. Mora se mnogo raditi za pobedu i ovo je ogromna nagrada za nas“, ističe Belingem i dodaje:

„Neverovatno, momenti poput ovog su čarobni. Svodi se na mentalitet, na to da detalje uradiš ispravno, da zadržiš hladnu glavu na penalima. Divno je. Moj brat je danas ovde, prvi put me je uživo gledao u dresu Reala, ponosan sam“.

Real u polufinalu čeka Bajern – prva utakmica na programu je 30. aprila u Minhenu, a revanš 7. maja u Madridu.



Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru