Duljaj je ostavio problem: Da li Nađ može da da ispravi greške svog prethodnika?

 Igor Duljaj je na mesto prvog trenera Partizana došao bez mnogo iskustva u tom poslu, ali je svoje obaveze prihvatio hrabro i od prvog do poslednjeg dana radio najbolje što je mogao.



U Partizanu je Duljaj ostavio veliki trag, iako je pred njegov otkaz ekipa nedeljama unazad bila u krizi rezultata, pa sada više ni drugo mesto u Superligi Srbije nije sigurno.


Na pet kola do kraja šampionata, uprava Partizana donela je odluku da umesto Duljaja na mesto glavnog trenera postavi Alberta Nađa.


Iako bi možda neki to oslovili sa šok terapijom, ne može se baš tako reći, jer ne dolazi niko nov, već trener sa nezavidnim iskustvom i neko ko je već dugo u klubu i poznaje sve (ne)prilike, igrače, atmosferu…


Nađ je igračka legenda Partizana, pošto je za klub iz Humske igrao u periodu od 1992. do 1996, a onda od 2002. do 2007. godine. Čak 28 večitih derbija protiv Crvene zvezde je odigrao Nađ, a osim za Partizan nastupao je za Betis, Oviedo, Elče, Rostov i Čukarički. Ubedljivo najviše nastupa ima u dresu Partizana, s kojim je osvojio pet prvenstvenih trofeja, uz jedan u Kupu.


Igrao je Nađ i za reprezentaciju čak 45 puta, a postigao je tri gola.


Što se tiče njegove karijere posle odlaska u igračku penziju, ona kaže sledeće.


Član Upravnog odbora FK Partizan postaje 2009. godine, gde dobija ulogu koordinatora sportskih selekcija kluba. Kao koordinator obavlja i dužnost sportskog direktora u sezoni 2010/11, kada se Partizan po drugi put kvalifikovao u grupnu fazu UEFA Lige šampiona. Na mesto sportskog direktora FK Partizan, postavljen je odlukom Upravnog odbora 29. maja 2013. godine. Na toj poziciji se zadržao tačno godinu dana, kada je napustio funkciju nakon što mu je istekao ugovor.


U januaru 2017. je postao sportski direktor srpskoligaša Rakovice, a iste godine je i postavljen za trenera ovog kluba, što mu je i prvi trenerski posao u karijeri. U avgustu 2019. je počeo da radi kao pomoćnik Savi Miloševiću u prvom timu Partizana, a 31. oktobra 2019. je preuzeo Partizanovu filijalu Teleoptik, koji je vodio do 2022. godne.



Posle toga je ponovo postao pomoćnik u prvom timu Partizana, a dugo je sarađivao i sa Igorom Duljajem, koji će sada morati da potraži novi posao.


Nađ je ove sezone dobio priliku da vodi Partizan na večitom derbiju u šampionatu, koji je Zvezda u plej-ofu na Marakani dobila sa 3:2 nakon veoma burnog meča.


„Preterujete sa tim (sudijama), izgubio sam derbi i to me mnogo više boli nego da li je sudija ovako ili onako“, rekao je između ostalog Nađ posle poraza od Zvezde.


Duljaj je tada bio sprečen da vodi tim zbog previše žutih kartona, a Nađu je pre derbija čak i pozlilo, ali je odlučio da bude na klupi.


Nađ poseduje PRO licencu za trenera, ali je veliko pitanje da li će ostati na istoj poziciji po završetku sezone, pogotovo ako Partizan sklizne sa drugog mesta na tabeli, koje je sada i te kako ugroženo.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru