"A mi se nikada nećemo praviti fini prema ustašama što beže sa postolja u Atini“: Poruka dela "grobara"

 Navijači Partizana aplauzima su pozdravili Željka Obradovića, "grobari" su vređali Dina Rađu, drugi su zviždali i pogrdno skandirali na račun Aleksandra Vučića, predsednika Srbije.





Sve to se dešavalo u Beogradskoj areni pre početka utakmice 34. kola Evrolige i do poluvremena koje je Partizan odigrao s Valensijom pred svojom publikom.

Meč nema takmičarski značaj jer je Partizanu bila potrebna pobeda Crvene zvezde dan ranije protiv Anadolu Efesa. Turski tim je u tom meču pobedio 100:55, pa je Partizan ostao bez šanse za plej-in Evrolige.


To nije sprečilo navijače da ispune Arenu protiv Valensije, pa su po običaju pozdravili Obradovića, a pomalo čudna situacija se desila kada je deo navijača počeo da vređa Dina Rađu.

Rađa je nedavno bio na utakmici Partizana u društvu Tonija Kukoča, a upravo su na Rađin račun pljuštale uvrede sa navijačke tribine.


„Dino Rađa, p**** ustaška“, vikao je deo navijača, dok je drugi deo zviždao i uzvratio uvredama na račun Vučića.

Na tribini je bio istaknut i transparent koji je aludirao na silazak reprezentativaca Hrvatske s postolja 1995. godine tokom dodele medalja najboljim reprezentacijama Evrope. Tada je Jugoslavija osvojila zlato, a Hrvatska bronzu.


„Klub pripada onima što za njega žive, ne kretenima koji se atmosferi dive. A mi se nikada nećemo praviti fini prema ustašama što beže sa postolja u Atini“, pisalo je na transparentu.

Košarkaški klub Partizan oglasio se saopštenjem posle utakmice sa Valensijom u 34. kolu Evrolige.

Klub je reagovao na skandiranje i transparente svojih navijača koji su u Areni pogrdno skandirali na račun Dina Rađe.

Iz kluba su posle utakmice završene 79:66 u korist crno-belih, i posle 19 poena Džejmsa Nanelija i 15 poena Džejlina Smita, konstatovali da je rekord po prosečnoj poseti u Evroligi oboren, ali se ograđuju od ponašanja dela navijača.


„KK Partizan je večeras okončao takmičenje u Evroligi za sezonu 2023/24. U utakmici 34. kola, savladana je Valensija i ujedno je postavljen novi rekord takmičenja kada je u pitanju prosečna brojnost navijača u dvorani tokom ligaškog dela sezone. Uprkos velikoj želji, takmičarski cilj u Evroligi nije ispunjen, ali se ekipi i stručnom štabu mora odsti priznanje na upornosti i borbi do samog kraja“.

„Ovim putem, klub se od srca zahvaljuje svim navijačima koji su kupovali sezonske i dnevne karte i doprinosili tome da slike prepune Beogradske arene iz nedelje u nedelju obilazi svet. Ipak, KK Partizan ovim putem želi da istakne nerazumevanje određenih dešavanja i neslaganje sa pojedinim postupcima kojima smo večeras svedočili.


Iako su svi svesni da je heterogenost u razmišljanju i stavovima po različitim pitanjima nešto što karakteriše navijače Partizana, Klub se ograđuje od svih uvreda koje su izrečene tokom večerašnje utakmice, sa različitih strana Arene. Takođe, klub ne razume neodgovoran ispad i paljenje baklji u dvorani koji će sigurno dovesti do oštre kazne i uniziti ugled Partizana za koji smo se zajedno borili. Partizan poziva navijače da budu uz tim u predstojećem plej-ofu ABA lige. Da navijaju srčano, ali i pametno i odgovorno prema klubu koji vole“, naveli su iz Partizana u saopštenju.


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru