Kriv mu Jokić: „Omekšali su pravila zbog njih, liga im je pre bila previše teška“

 Po čuvenom košarkašu, Gilbertu Arinasu, NBA liga gubi identitet jer smatra da se dolaskom Evropljana sve "smekšalo".




Bivši bek Vašingtona poručio je da stil današnje igre, nije stil koji je tipičan za SAD, iako Evropljani kao što su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokumbo već dugo dominiraju.


Arinas smatra da je NBA liga ukinula agresivnu košarku koja je davala „šmek“ igri.


„NBA je „ukinula“ agresivnu košarku kako bi se otvorila prema Evroligi. Kada su Evropljani počeli da dolaze, liga je bila previše teška i prežestoka za njih. Na kraju su omekšali pravila kako bi se otvorili prema inostranim igračima. Nisu omekšali pravila za Amerikance već samo za one što dolaze iz Evrope. Šta mislite zašto govore da će Evropljani predvoditi ligu za pet godina? Više trojki, dodavanja, to nije naša liga, ovo nije američki stil, to je evropski stil igre“, rekao je Arinas, pa nastavio:


„Ovo je liga trojkaša jer kopiraju evropski stil igre. Žele što više ovih klinaca iz Evrope kako bi mogli da prošire posao. Kako će NBA učiniti globalnim brendom ako je za Evropljane liga fizički prežestoka? Morali su naći način kako da im omoguće dolazak u ligu. Uveli su više šutiranja kako bi takvi igrači mogli da prežive“, završio je Arinas.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru