Grbović: Izbore održati u najkasnijem mogućem roku kako bi se sprovele preporuke ODIHR

 Predsednik Pokreta slobodnih građana, poslanik Pavle Grbović poručio je danas da je najavljene ponovne izbore za gradsku vlast Beograda potrebno održati što je kasnije moguće da bi se sprovele preporuke iz Konačnog izveštaja Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o decembarskim izborima u Srbiji.




„Novi izbori u Beogradu predstavljaju zvanično priznanje Srpske napredne stranke da su izbori 17. decembra bili pokradeni. Novi izbori moraju da se održe u najskasnijem zakonskom terminu kako bi se sprovele sve preporuke ODIHR-a, prvenstveno one koje se odnose na sređivanje biračkog spiska“, poručio je Grbović u pisanoj izjavi.


Naveo je da očekuje aktivno uključenje institucija Evropske unije (EU) da bi se osiguralo da naredni izbori neće biti pod istim uslovima kao prethodni i da bi se „predupredile potencijalne nove mahinacije režima“.

Ponavljanje izbora u Beogradu je „zasluga svih građana, organizacija civilnog društva, predstavnika u lokalnim i republičkim izbornim komisijama i opozicionih kolega koji su se mesecima borili za istinu i čija će požrtvovanost onogućiti da po prvi put imamo iole fer i slobodne izbore i da nikada više u Beogradu, ali i mnogim drugim gradovima i opštinama, Srpska napredna stranka (SNS) i ostali radikali ne budu na vlasti“ – istakao je Grbović.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru