Neverovatna partija našeg vanzemaljca: Postao treći u istoriji koji je uspeo ovo da uradi

 Nikola Jokić je još jednom briljirao, a po prvi put u karijeri je upisao tripl-dabl protiv Vašington Vizardsa u pobedi Denvera sa 130:110. Ujedno je kompletirao nestvarno dostignuće - ostvario je tripl-dabl, makar jednom, protiv svakog tima u NBA ligi (bez Denvera, naravno, za koji igra od kada je došao u ligu).


Jokić je odigrao savršenu partiju pogodio je svih 10 šuteva iz igre stigao do 21 poena, 19 skokova i 15 asistencija za samo 31 minut na parketu.

Bio je to Jokićev 16. tripl-dabl u sezoni, a više od njega

ima samo Domantas Sabonis, as Sakramenta, koji je stigao do 19. Lebron Džejms i Rasel Vestbruk jedina preostala dvojica koja su upisala tripl-dabl protiv svakog protivnika u ligi.


„Kada budem završio karijeru, to će biti moje nasleđe i dostignuće. Pogledaću to i reći ću: Prilično je kul ta stvar koju sam uradio“, poručio je Jokić nakon meča.


Umalo je uspeo da to ostvari već u prvom poluvremenu koje je završio sa 10 poena, 14 skokova i devet asistencija.

Bio je ovo treći put da je ostvario tripl-dabl sa savršenim učinkom iz igre (10 i više šuteva) i jedini je u istoriji lige koji je to uspeo da uradi makar jednom.


„Jedinstveno kada pričamo o njemu je da može da utiče na mnogo različitih polja. Neki momci su sjajni poenteri, ali Nikola, može da pogodi, da skoči, da napravi igru. Jednostavno može da utiče na igru po celom terenu. Kada pričamo o tome on je prosto definicija veličine“, poručio je Majkl Meloun, trener Denvera.


Majkl Porter Džunior bio je jedini efikasniji sa 22 poena, 11 skokova i dve asistencije, a Džamal Marej je stigao do 18 poena, četiri skoka i osam asistencija.


U poraženom timu je najefikasniji bio Kajl Kuzma sa 31 poenom, 12 skokova i tri asistencije, dok je Džordan Pul dodao 18.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru