Apsolutna dominacija našeg vanzemaljca: Jokić uništio Dejvisa, a onda i Lejkerse

 Nikola Jokić je još jednom bio lider Denvera koji je upisao treću uzastopnu pobedu i osmi trijumf u poslednjih 10 mečeva. Ovog puta su pali Los Anđeles Lejkersi sa 115:106.



Jokić je još jednom bio dominantna sila Nagetsa, pa je upisao 24 poena, 13 skokova i devet asistencija.

Posebno je bilo impresivno kada je pokazao da izgleda da ima oči i na leđima. Pokušao je Ostin Rivs lukavstvom da mu otme loptu, ali je Jokić podigao i pronašao Majkl Porter Džuniora lagano koji je lako pogodio.


„Kao da Jokić ima rada i da oseti da dolaze“, rekao je Meloun posle meča i tako posebno istakao tu situaciju u prvi plan.

Jokić je pogodio devet šuteva iz 20 pokušaja (2/6 za tri), te sva četiri slobodna bacanja. Centar iz Sombora je stigao i do dve ukradene lopte i sa njim na parketu je Denver imao čak +18.


Denver je prokockao veliko vođstvo u drugom poluvremenu, pa je morao da napravi seriju od 10-2 u samoj završnici kako bi rešio pitanje pobednika. Lejkerse je predvodio Entoni Dejvis sa 32 poena i devet skokova, Lebron Džejms je dodao 25 poena uz devet skokova i sedam asistencija.


Nagetsi su opet mogli da se oslone na udarnu trojku, pa čak i četvorku. Džamal Marej je brojao do 29 poena uz sedam skokova i 11 asistencija, Majkl Porter Džunior je postigao 27 uz osam skokova, dok je Eron Gordon postigao 11 poena uz četiri skoka i tri asistencije.

Neposredno pred meč su Lejkersi pokazali svetu statuu od bronze posvećenu Kobiju Brajantu koja će stajati ispred dvorane. Lejkersi su igrali protiv Nagetsa u „Black Mamba“ uniformama, a u jednom trenutku je i publika skandirala „Kobi, Kobi“.


Nije to bila jedina njegova bravura, ali sledeća je došla u situaciji u kojoj ga retko viđamo.


Sjajno je Jokić odigrao odbranu protiv Entonija Dejvisa kog je ozbiljno namučio, a onda mu i zalepio blokadu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru