Protest „Srbija protiv nasilja“: Građani šetaju do RTS-a

 Novi protest opozicione koalicije "Srbija protiv nasilja" zbog, kako navode, krađe glasova na decembarskim izborima u Srbiji, počeo je u 18 časova ispred Ustavnog suda u Beogradu u Bulevaru kralja Aleksandra 15.





Lazović: Ovo nije borba nekih tamo partija, nego svih nas

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta izjavio je da je jako važno institirati da se uredi medijska slika, "da ne izgleda ovako kako sada izgleda".


 


Prema njegovim rečima, plan je da se protestima i akcijama dođe do toga da se ova tema ne zaboravi, da predsednik Aleksandar Vučić "ne skrene pažnju javnosti sa pokradenih izbora".


 


Druga stvar je da dobijanje podrške pred međunarodnim institucijama za pokretanje međunarodne istrage, a treća stvar je da se pred domaćim institucijama uradi sve što možemo, rekao je Lazović za N1.


 


"Bilo bi dobro da ljudi shvate da ovo nije borba nekih tamo partija koje su oštećene na izborima, nego borba svih nas, jer su svi izgubili ovime", kazao je Lazović.

Ponoš: Ništa ne očekujem od Ustavnog suda ali je važno „ogoliti“ njegovo služenje režimu

Srbija živi dve realnosti duže vreme, a ovo što mi radimo je bunt protiv nenormalnosti, izjavio je na protestu "Srbija protiv nasilja" predsednik stranke SRCE Zdravko Ponoš.

„Vučić najavljuje formiranje vlade kao da je sve uredu. Obilazi Srbiju, sreće se sa Pahomijem, svađa se sa novinarima. Mi radimo ono što smo obećali, borimo se protiv izborne krađe – institucionalno, predajom žalbe ali i na ulici. Angažovani smo i sarađujemo i sa međunarodnom zajednicom koja bolje razume stvari nego naše institucije“, izjavio je Ponoš.

Govori ispred Ustavnog suda su završeni, a protestna šetnja do RTS-a je počela.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru