Milivojević: U pripremi „Bela knjiga“ o izbornoj krađi, mahinacije na glasanju zaprepastile svet

 Narodni poslanik i kandidat na izbornoj listi „Srbija protiv nasilja“ Srđan Milivojević pozvao je građane na današnji protest koalicije "Srbija protiv nasilja" koji počinje u 18 časova ispred zgrade Ustavnog suda u Beogradu. Nakon okupljanja građana, uslediće protestna šetnja do RTS-a, najavio je on.





Milivojević je izjavio da se opozicija odlučila za proteste na trgovima, jer ne postoje druge mogućnosti kako bi se građanima objasnila izborna krađa.


„Mi nemamo drugi način da građanima objasnimo da nećemo priznati izbornu krađu. Naravno da ćemo nastaviti i druge aktivnosti. Mogu da kažem da ćemo verovatno objaviti ‘Belu knjigu’ sa izbornim nepravilnostima. Da saberemo na jednom mestu sva svedočanstva o izbornoj krađi“, kazao je Milivojević.

Podsetimo, tema izbornih nepravilnosti internacionalizovana je ove nedelje, a večeras se ponovo vraća u Beograd gde je planiran novi protest.


„Građani Srbije plaćaju pretplatu RTS-u, a ne N1. Nema N1 nacionalnu frekvenciju da bi izveštavao o ovim izbornim nepravilnostima. Mi se danas sastajemo ispred Ustavnog suda u 18 sati, u okviru novog protesta zbog izborne krađe. Danas prredajemo zahtev Ustavnom sudu da odlučuje o sporu kojim se traži poništavanje izbora u Srbiji zbog masovne izborne krađe koja je dokazana. Ovde elementi izborne krađe poprimaju razmere drumskog razbojništva“, kaže Milivojević.


Dodaje da je „osiona i bahata demonstracija opakog ponašanja Srpske napredne stranke rezultirala izbornom krađom koja je zaprepastila svet“.


Prema njegovim rečima, to da se desila izborna krađa znaju svi, pa i funkcioneri SNS, i ocenuje da se radi o „najpokradenijim izborima u našoj istoriji“.


“ To znaju Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, kao i međunarodni posmatrači koje su pozvali da te izbore posmatraju“, poručio je Milivojević.


Kazao je da će borba sa režimom Vučića nadalje da se odvija na tri polja.


„Zahtevamo pred međunarodnim institucijama da se ti ljudi izjasne da li je ovo što se desilo u Srbiji može nazvati izboruima ili nekom farsom. Mi nastavljamo borbu i pred domaćim institucijama uprkos člinjenici da mnogi sudovi i tužilaštva ostaju nemi na prijave koje podnose i same građani zbog izborne krađe. I naravno, ustavni sud kao najviša instanca, treba da odluči o ovom sporu, i da donese odluku. Zato ćemo se tamo danas okupiti“, kazao je Milivojević.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru