Šesti protest ispred RIK-a: Sedmoro političara štrajkuje glađu od večeras, studenti najavili blokadu Beograda u ponedeljak

 Građani su i večeras protestovali ispred Republičke izborne komisije (RIK) zahtevajući da se ponište izbori i raspišu novi zbog ogromnih nepravilnosti. 






Jedan od nosilaca liste koalicije „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleksić rekao je za N1 da se ulazi u taj period da se Marinika Tepić dosta slabije oseća i da je od danas na infuziji.

„One šalju poruku celoj Srbiji da je ovo borba svih nas koji treba da se izborimo za normalno društvo. Ne može niko da kaže da se ovo njega ne tiče“, rekao je Aleksić.


On je pozvao sve građane Srbije da se sutra priključe protestu ispred RIK-a u 18 časova i naveo da od pritiska ljudi na ulici zavisi kakve će biti reakcije institucija.

Blokade u Beogradu će u ponedeljak biti na najmanje dve lokacije, a studentima iz Beograda pridružiće se i kolege iz Novog Sada, kao i drugih gradova, saznaje Danas.

Okupljenima se obartio student iz Niša Dimitrije Dimić.


„Ne prihvatamo Vučićevu tiraniju, fingirane izbore i sva zlodela. Ukoliko do sutra ne ispuni naše zahteve, u ponedeljak krećemo u blokadu Beograda. Blokiraćemo ceo grad“, poručio je on.

 Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić navela je da 17. decembra nismo imali izbore, već nezapamćenu krađu.


„Ako pristanemo na ovo, pristajemo na sve“, poručila je ona.

Studenti koji protestuju u Ulici kralja Milana, ispred zgrade gde zaseda Republička izborna komisija, večeras su zatražili od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da do sutra uveče ispuni njihove zahteve i poručili da će u protivnom u ponedeljak blokirati ceo Beograd.

Obraćanja organizatora su za večeras završena, a građani se u velikom broju razilaze.


Za sutra je ispred RIK-a najavljen veliki skup u 18 časova.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru