Miloš Jovanović: Još jedna potvrda da je Vučić prihvatio francusko-nemački plan

 Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da izneto očekivanje evropskih zvaničnika da se do kraja januara 2024. godine formalizuje francusko-nemački sporazum još jednom potvrđuje da je navedeni sporazum predsednik Aleksandar Vučić prihvatio i da se sada od Srbije još samo očekuje da na isti stavi potpis.




„Još jednom ističemo da je francusko-nemački sporazum kojim se implicitno priznaje secesija naše južne pokrajine protivustavan i antidržavan i kao takav je apsolutno neprihvatljiv“, rekao je Jovanović.


On je dodao da se taj sporazum mora hitno i u celini odbaciti.




„U jeku velike uznemirenosti povodom izbora u Beogradu, velikih neregularnosti, strahovitih zloupotreba prava na prebivalište, odsustva reakcije nadležnih institucija kao i nedostatka pravne države, podsećamo da se pravna država temelji na poštovanju principa ustavnosti i zakonitosti i da se Ustav kao najviši pravni akt mora poštovati u svim svojim odredbama“, istakao je Jovanović.


Kako je podsetio jedna od najznačajnijh odredbi Ustava glasi „da Kosovo i Metohija čine sastavni i neotuđivi deo Srbije“.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru