Šta je ovo: Kampanja za gradonačelnika?


Vacić objašnjava da nije umesno da na najprometnijem mestu u Beogradu stoji spomenik posvećen zemlji koja, kako kaže, nanosi zlo Srbiji, saopštavaju iz Srpske desnice.




"Kalemgdanski plato je mesto koje poseti svaki turista koji dođe u Beograd pa samim tim neumesno je da na tom mestu stoji spomenik posvećen zahvalnosti zemlji koja je bombardovala Republiku Srpsku 1995, Bombardovala Srbiju 1999, koja učestvuje u okupaciji KiM, pritiska Srbiju da prizna tzv. nezavisnost Kosova i na svaki drugi način pokušava da ponizi našu zemlju", rekao je Vacić.

Dodao je da spomenik koji se nalazi na Kalemegdanu odaje poštu jednom prošlom vremenu kada su Francusku vodili "normalni ljudi i kada je ta zemlja bila naš saveznik", pa on, prema oceni Vacića, ne sme biti uništen, već ga samo treba preseliti na neko mesto koje je "prikladnije novoj realnosti" francusko-srpskih odnosa. 

"Novobegoradski blokovi imaju velike parkove i poljane među zgradama, pa spomenik može biti prenet na neko od tih mesta gde bi i dalje na važne godišnjice Prvog svetskog rata mogli da se polažu venci i cveće onome što su nekad Francuzi bili", rekao je Vacić. 

Prema njegovim rečima, na tom mesto trebalo bi postaviti spomenik srpskim junacima, braniocima Kosova i Metohije i to je poruka koju treba da vidi svaki turista koji dođe u Beograd, ali i naši mladi koji se okupljaju na Beogradskoj tvrđavi.

Vacić je dodao da će pokrenuti inicijativu da Francuska ulica bude preimenovana u Špansku ulicu, jer Španija podržava Srbiju u odbrani Kosova i Metohije.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru