Pomera granice igre: Svemirski Jokić razbio Dončića i nastavio dominaciju

 Nikome nije jasno zašto mu nije upisano ono dodavanje u trećoj četvrtini.





Kada su rekordi u NBA ligi u pitanju izgleda da za Nikolu Jokića ne postoje granice. On je sa Denverom došao do prve pobede u istorijskom NBA kupu i tom prilikom zabeležio 33 poena uz 14 skokova i devet asistencija.


Da mu nije neobjašnjivo jedna asistencija izbrisana iz statistike, bio bi to njegov 108. tripl-dabl čime bi iza sebe ostavio Lebrona Dežjma i Džejsona Kida, ali je uprkos tome uspeo da ostvari nova dostignuća.

On je drugi u istoriji NBA lige po broju mečeva sa učinkom od minimum 30 poena, 10 skokova i 85 posto šuta što mu je pošlopo sedmi put u karijeri i ispred njega je samo Vilt Čemberlen sa 12 takvih mečeva, dok je iza ostao Čarls Barkli.

Srbin je postao prvi igrač u istoriji Denvera koji je sezonu počeo sa šest vezanih utakmica na kojima je imao 20+ poena i 10+ skokova.


Ujedno je i prvi u NBA posle Džoela Embida, koji je takav učinak imao 2018. godine.


Podsećamo, Jokić je na otvaranju sezone protiv Lejkersa imao 29 poena i 13 skokova, onda je protiv Memfisa imao 22 poena i 12 skokova, protiv Oklahome 28 poena i 14 skokova, protiv Jute je upisao 27 poena i uhvatio 10 lopti, a protiv Minesote je imao 25 poena i 10 skokova.


 

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

 


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru