Ko je naložio upad UKP i Poreske policije u D expres: Satima uznemiravali zaposlene a sada kriju na čiji mig su izveli ovu hajdučiju

 Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Poreske policije su sinoć, bez ikakvog naloga i dokumenta upali u kompaniju "D Express" i satima vršili pretres, a dan kasnije i dalje nije poznato po kom osnovu je policija pretresala prostorije pomenute firme. Ni policija, ni tužilaštvo se nisu oglasili o upadu, niti odgovorili na pitanja Nova.rs po čijem je nalogu to učinjeno, kao i po kom osnovu.




U četvrtak uveče, oko 20 sati, pripadnici UKP i Poreske policije upali su u prostorije „D Expressa“, bez ikakvog naloga, i satima vršili pretrese, onemogućavajući radnicima da normalno rade.


Nakon višesatnog pretresa, pripadnici policije su napustili prostorije, a dan kasnije, i dalje je nejasno zbog čega je uopšte vršen pretres. Ono što je izvesno jeste da da pretres nije vršen kako zakon nalaže i u postupanju policije su utvrđeni brojni propusti.


Kako je ranije advokat Zdenko Tomanović rekao za N1, postupak ulaska Uprave krivične policije i Poreske policije u prostorije kompanije nije u skladu sa zakonom, jer su došli van radnog vremena, proveli skoro sedam sati u kompaniji i nisu ostavili nijedan jedini dokument.


On je dodao i da pripadnici policije nisu zaposlenima pokazali nijedan dokument niti ostavili neku naredbu ili zapisnik.


Portal Nova.rs uputio je pitanja Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) kako bismo proverili zbog čega su njihovi službenici upali u prostorije „D Express“, ali i po čijem nalogu i po kom osnovu, međutim, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovore.



Pitanja smo uputili i Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kako bismo eventualno proverili da li je VJT naložilo policiji postupanje, međutim, ni iz te institucije nismo dobili odgovore.


Sve počelo optužbama u medijima

Simptomatično je da je kampanja protiv „D Express“ počela nešto ranije u režimskim medijima, gde su se pojavile optužbe kako su navodno „D Express“ i ostale privatne kompanije „odgovorne za štrajk poštara i kako stoje iza tog štrajka“.


Nekoliko sati nakon što su režimski mediji lažno optužili United Grupu da stoji iza štrajka poštara, usledila je reakcija policije u vidu upada u prostorije „D Expressa“, koji je u okviru United Grupe, koja se može shvatiti kao vid zastrašivanja.


Vlast namerno plasira neistine

United Grupa je saopštila da je Vlada Srbije koja je nesposobnim rukovođenjem ugrozila egzistenciju zaposlenih u javnom preduzeću Pošta Srbije, odlučila da zloupotrebi institucije za obračun sa United Grupom i upotrebi Službu za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije pokušavajući da za štrajk u JP Pošta okrivi preduzeće D Express, koje pripada United Grupi.


Kako se navodi u saopštenju, nezabeleženi divljački upad u prostorije ove kurirske kompanije i neosnovani pretres po hitnom postupku od strane Službe za suzbijanje kriminala očigledno ima za cilj da isfabrikuje neistine da je kurirska služba D Express kriva za štrajk radnika Pošte sa kojim nema nikakve veze.


„Kompanija D Express nije povezana ni na bilo koji način sa štrajkom radnika Pošte Srbije. Istina je da trenutna situacija na tržištu ne odgovara nijednoj privatnoj kurirskoj službi. Radnici Pošte su štrajkovali i prethodnih godina, pa čak i u vreme kada kompanija D Express nije ni pripadala United Grupi. Štrajkovi u Pošti nisu nikakva novost, ali je očigledno da vlast namerno plasira dezinformacije i pokušava da sakrije od građana istinu zašto su Pošte obustavile rad, tražeći krivca u konkurenstkoj firmi“, navodi United Grupa.


Podsetimo, radnici „Pošte“ štajkuju od 24. oktobra zbog loših uslova.


Poštari su izneli zahteve za povećanje plata za najmanje 30 odsto, zapošljavanje novih radnika i isplatu zarade iz dobiti za prethodnu godinu do kraja oktobra.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru