Izraelska vojska gađala ciljeve u Siriji; Netanijahu: Izrael ne želi da osvoji, okupira i upravlja Gazom

  Izraelska vojska je saopštila da je izvela napade na Siriju kao odgovor na napad dronom na školu u najjužnijem izraelskom gradu Eilatu.



U saopštenju izraelske vojske navedeno je da je meta bila organizacija koja je lansirala dron, bez preciziranja ko stoji iza napada, odakle je dron poleteo i šta je izraelska vojska pogodila u Siriji, prenosi Tajms of Izrael.


"Sirijski režim je u potpunosti odgovoran za sve terorističke aktivnosti koje se izvode sa sirijske teritorije. Izrael će oštro odgovoriti na svaki pokušaj nanošenja štete državnoj teritoriji", saopštila je izraelska vojska. 


Netanijahu: Izrael ne želi da osvoji, okupira i upravlja Gazom

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da Izrael ne nastoji da osvoji, okupira ili upravlja Gazom nakon rata protiv Hamasa, ali da će biti potrebna "kredibilna sila" da uđe na palestinsku teritoriju, kako bi se sprečilo pojavljivanje militantnih pretnji. Netanjahu je ranije ove nedelje sugerisao da će Izrael biti odgovoran za bezbednost Gaze na neodređeno vreme, prenosi Gardijan.


„Mi ne želimo da osvojimo Gazu, ne želimo da okupiramo Gazu i ne želimo da upravljamo Gazom", saopštio je u četvrtak izraelski premijer u intervjuu za Foks njuz.


Netanjahu je rekao da će na toj teritoriji morati da se formira civilna vlada, ali da će se Izrael pobrinuti da se napadi Hamasa od 7. oktobra ne ponove. "Dakle, moramo imati kredibilnu silu koja će, ako je potrebno, ući u Gazu i likvidirati ubice. Zato što ćemo tako sprečiti ponovno pojavljivanje organizacije nalik Hamasu“, rekao je Netanjahu.


Šef iranske diplomatije rekao da je širenje rata Izraela i Hamasa "neizbežno"

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan rekao je svom katarskom kolegi šeiku Mohamedu bin Abdulrahmanu al Taniju, prema navodima iranskih medija, da je širenje rata između Izraela i Hamasa "neizbežno".


"Zbog povećanja intenziteta rata protiv civilnog stanovništva u Gazi proširenje obima rata postalo je neizbežno", rekao je Amir-Abdolahijan u telefonskom razgovoru u četvrtak, prenosi iranska televizija Pres.


Iran i terorističke grupe koje podržava u Libanu, Jemenu, Siriji i Iraku prete regionalnim sukobom od početka rata između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze, navodi Rojters. . 

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru