Da li je Jokić oštećen: NBA napravila opštu zbrku

 Da li je košarkaš Nagetsa oštećen?






Nikola Jokić je utakmicu protiv Dalas Maveriksa odigrao maestralno, ubacio 33 poena, dodao 14 poena, dok mu je, prema zvaničnoj statistici, nedostajao jedan pas za poene kako bi došao do 108. tripl-dabl učinka u karijeri.

Sa druge strane, navijači tima iz Kolorada i Jokićevi fanovi tvrde da je dvostruki MVP NBA lige „zakinut“.


Naime, na zvaničnoj statistici Jokiću je tokom utakmice bilo upisano devet asistencija, ali je bilo primetno da jedna nedostaje – i to ona koja je dovela do poteza večeri.


Na 2:12 pre kraja treće deonice Jokić je pod košem svog tima pokupio skok, potom sa loptom pretečao čitav teren do linije za tri poena na Dalaosovoj polovini. Video je Pejtona Votsona u punom trku, uputio mu odličan pas i pružio mu šansu da spektakularnim zakucavanjem donese Denveru prednost 98:81.


Iako je prvobitno stajalo da Jokić nije upisao pas za poene, to je kasnije promenjeno.

Ali, to nije bila jedina promena. Naime, par minuta pre toga, pri vođstvu Denvera 83:65, Jokić je ponovo na linije za tir poena dodao loptu Aronu Gordonu koji je takođe zakucao, ali ne pre nego što je i sam napravio dribling. Iako je košarkašu iz Sombora prvo bila upisana ova asistencija, ona je u međuvremenu sklonjena, te je Jokić ostao bez pasa za koš.


Zabunu je inapravila NBA liga kojoj je bilo potrebno neko vreme kako bi na zvaničnom „plej-baj-plej“ prenosu utakmice promenila ovo, pa je Jokić jednu izgubio, drugu dobio, te je meč na kraju završio sa devet pasova za poene.


Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

 

 


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru