U Beogradu danas 24. protest Srbija protiv nasilja, šetnja do zgrada Vlade i Republičkog tužilaštva

 U Beogradu će, ispred Doma Narodne skupštine Srbije, u 18.00 sati početi 24. gradjanski protest "Srbija protiv nasilja", a okupljeni će potom otići do zgrada Vlade Srbije i Republičkog javnog tužilaštva.





Po najavama organizatora – predstavnika proevropske opozicije, na protestu, će govoriti lidera Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića i potpredsednice Demokratske stranke Dragane Rakić.


Okupljeni će, u koloni, sa platoa ispred Skupštine Srbije, otići ulicom Kneza Miloša do Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici i obližnjeg Republičkog javnog tužilađšta, čijom radom su nezadovljni.



Građanski protesti u Beogradu, a potom i širom Srbije, počeli su posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.


Među zahtevima protesta su oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi i gašenje tabloida koji promovišu govor mržnje i nasilje, kao i smenjivanje rukovodstva RTS.


Traži se i smena članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.


Prvobitnim zahtevima su dodati i posebni za Radio televiziji Srbije (RTS) od koje se traži objektivno izveštavanje i ravnomerna zastupljenost predstavnika vlasti i opozicije.


Na protest pozivaju opozicione parlamentarne grupe „Pravac Evropa“, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi front-Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak i Narodni pokret Srbije.


Parlamentarnu grupu „Pravac Evropa“ čine Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih gradjana, Pokret za preokret i sindikat „Sloga“.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru