Potresna smrt leskovačke novinarke: „Kada je rekla da je narod gladan nismo znali da govori o sebi“

 Rekla je: „Narod nije siromašan, narod je gladan. Nismo znali da je govorila o sebi. Krila je to od svih nas”. Ovaj opis preminule novinarke Marine Vranić (60) iz Leskovca stoji u današnjem saopštenju Udruženja građana „Svi za jednog, jedan za sve – dr Aleksandar Rangelov”, čiji je ona bila član, piše Jugmedija.


„Marina je poslednji put bila u prostorijama Udruženja pre nedelju dana. Bio joj je poslednji radni dan na pijaci gde je radila po privremenom ugovoru. Ne žaleći se mnogo, pokušavajući da sakrije zabrinutost jer ostaje bez egzistencije, otišla je svojoj kući, pritom govoreći da će od sledećeg dana svaki dan dežurati u Udruženju“, navode.


Posle toga se nije javljala, piše Jugmedija.


„Telefon joj je bio nedostupan danima pa su predsednik Udruženja, Miloš Vučković, i Momčilo Antić otišli da je potraže u stanu u kome je živela. Kako se nije odazivala, uspeli su da dođu do njenih prijatelja, pozvali policiju i vatrogasce koji su obili stan i zatekli potresan prizor“.


Marina je, podsećaju, prekjuče nađena mrtva u svom stanu u centru grada u kome nije bilo struje.

„Struja joj je bila isključena jer nije imala para da plati račune. Zatečena je na podu svog kupatila nedaleko od plinskog rešoa na kome je grejala vodu za kupanje. Marina se rodila 26. oktobra, na jučerašnji dan, pre 60 godina“.


Inače, Marina Vranić je, danas sahranjena na Špitaljskom groblju.


AKO ŽELITE DA POMOGNETE RAD OVOG SAJTA, MOLIMO VAS DA KLIKNETE NA JEDNU REKLAMU!


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru