Oglasio se trener „orlića“ posle najveće bruke srpskog fudbala: „Surovo smo kažnjeni…“

 Srpski fudbal doživeo je neviđenu sramotu jer je u četvrtak uveče mlada selekcija ponižena u meču kvalfikacija za Evropsko prvenstvo na gostovanju Engleskoj rezultatom 9:1.








Iako je Srbija čak i povela, usledio je brodolom kakva se retko viđa. Englezi su rešetali mrežu našeg tima, a utisak je da je moglo da bude i gore od ovoga što je dodatno poražavajuća činjenica.


Sada su se oglasili kapiten Stefan Mitrović i trener Dušan Đorđević nakon bolnog poraza.

„Težak, previsok poraz. Niko nije očekivao da nešto ovako može da se dogodi, pripremali smo se i hteli da stvari izgledaju drugačije. Uz sav kvalitet koji Englezi poseduju, koji uopšte nije sporan, zna se da njihovi igrači nastupaju u najačoj ligi na svetu, nadovezao se veliki broj naših grešaka na praktično svakom delu terena. Tako da smo za svaku grešku, svaki propust, surovo kažnjeni. Takva jedna selekcija sa toliko kvalitetnih pojedinaca, lako rešava sve te poklonjene situacije“ rekao je Đorđević i dodao:


„Ovakav poraz boli, ali u fudbalu i sportu se nema mnogo vremena za, uslovno rečeno, plakanje. Veoma brzo sledi novi meč u kavlifikacijama za Evropsko prvenstvo, rival je Severna Irska koja je u prethodnom kolu savladala u gostima Azerbejdžan. Jednostavno moramo sve ovo brzo da prevaziđemo, moramo da se fizički i mentalno pripremimo za ono što nas očekuje. Idemo u Severnu Irsku, idemo da pobedimo i osvojimo tri boda koji bi donekle ublažili sliku iz Notingema. Sa tim bodovima ostali bi u trci za drugo mesto, a to je neka naša realnost u ovom trenutku, pored Engleske koja je i pre početka bila apsolutni favorit grupe“ završio je Đorđević.


I Mitrović ne krije da svi žele da što pre zaborave prethodnu noć.


„Mnogo smo grešili, bukvalno su kaznili svaku našu grešku. Nismo smeli da dozvolimo da primimo toliko golova, sada moramo da se dignemo kako znamo i umemo, moramo da pobedimo Severnu Irsku. Svima nam je žao zbog jednog ovako loše odigranog meča. Moramo sve da zaboravimo, nije naravno lako posle jednog takvog poraza potisnuti sva dešavanja, ali nemamo izbora. U igri smo za drugo mesto, pobeda u Severnoj Irskoj sada se nameće kao imperativ“ rekao je kapiten Stefan Mitrović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.


„Orlići“ će protiv Severne Irske igrati 16. oktobra od 20.30 takođe na gostujućem terenu u 3. kolu kvalifikacija.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru