Novakov put na sve ili ništa: Na putu do rekorda su Srbin i maratonska mina

 U Parizu je sve oduvek bilo pod parolom "Lako ćemo", pa je tako odluceno da i sat ranije bude najavljeno kada će održati žreb za masters. Ipak, ta parola ovog puta ne važi u slučaju Novaka Đokovića.

Kao prvi nosilac je Novak na ovom iznenadnom žrebu (na sajtu ATP i dalje stoji da će biti objavljen u subotu u 12.00?!) slobodan u prvom kolu, a onda ga već u drugom očekuje potencijalna kost.


Za povratak nakon više od mesec dana pauze dosta neugodan rival bio to Miomir Kecmanović ili Tomas Martin Ečeveri.


Srpski teniser i 55. igrač sveta je ušao na „mala vrata“ u žreb odustajanjem Pabla Karenjo-Buste, a kada se sve uzme u obzir nije loše prošao.

Ečeverija navijači dobro pamte po tome što se meri u odnosu na Đokovića od prvog ATP poena koji je osvojio. Ipak, njegova bolja podloga je šljaka, pa Kecmanović ima sasvim dobre šanse da porazi 33. na svetu i zakaže četvrti duel sa Novakom u karijeri. U srpskom derbiju će pokušati da upiše i prvi trijumf. Naravno, najpre mora da pokaže da polufinale u Stokholmu nije bilo slučajnost…


U trećem kolu imamo prvu potencijalnu prvu, pravu osvetničku epizodu Đokovića. Mogao bi opet da igra sa rivalom iz polufinala US Opena ove godine. Ne možete da se setite ko je u pitanju? Evo još jedne asocijacije – protiv rivala kom je spustio slušalicu. Da, Ben Šelton je imao tu nesreću da odmah naleti na srpskog asa, a zasigurno ima još računa koji nisu rešeni.


Podsetićemo da je namerno posle meča nazvao Novaka drugim teniserom sveta, iako je tada već odavno bilo poznato da će od ponedeljka biti prvi na svetu. Te otrovne strelice su nešto čime se Novak i te kako hrani.

Dosadni, tvrdoglavi i uporni Alehandro Davidovič Fokina (sve ove osobine su mu donele velike rezultate u karijeri) nije neko ko se sjajno snalazi na betonu, pogotovo ne u dvorani, oduvek je više voleo da igra šljaku, uostalom mnogi se sećaju kako je iznenadio Đokovića u drugom kolu Monte Karla prošle godine. Doduše, tada su još postojale posledice deportacije iz Australije.


Onda sledi potencijalno četvrtfinale iz snove. Mogao bi Novak da igra protiv Holgera Runea kome bi mogao da se osveti za poraz na istom mestu u finalu prošle godine, a ujedno i mladog Danca koji je u očajnoj formi. Do dolaska Borisa Bekera, bivšeg Novakovog trenera, imao je devet poraza u poslednjih 10 mečeva. Beker je to sada zakočio, da li i izlečio saznaćemo vrlo brzo. Rune pre potencijalnog meča sa Novakom mora da sruši i Tejlora Frica, kome nikada nije zaboravljeno kako je sumnjao u Novakovu povredu tokom Australijan opena 2021. godine.


Fric će pokušati ujedno da izbaci Runea sa liste putnika u Torino, a razlika između njih je sada prilično mala. Razlika je tek 225 bodova, pa je Amerikancu ta pobeda neophodna. Amerikanac je u užasnoj formi jer ga je u Bazelu iznenadio Ševčenko, ali će barem imati više svežine od mladog Danca koji se muči sa sindromom druge godine u tenisu. Obično nakon proboja igrači blago padnu.

U polufinalu je Novak izbegao najtežeg mogućeg rivala jer je Danil Medvedev u polovini žreba Karlosa Alkaraza, ali to je značilo da bi Srbin mogao na megdan Janiku Sineru koji je znao ozbiljno da ga namuči u poslednjim susretima. Siner je fizički dosta napredovao ove sezone, stigao je do četvrtog mesta na svetu i izgleda sve sigurnije u sve što radi na terenu (u Pekingu dobio Medvedeva i Alkaraza).


Siner nikada nije pobedio Novaka u karijeri (tri poraza), ali se mnogi sećaju kako je na prošlogodišnjem Vimbldonu oterao Novaka do maksimuma i pet setova. Siner je možda i u najboljoj formi trenutno na ATP turu što bi učinilo situaciju još komplikovanijom. Uz to je gotovo izvesno da bi ovaj meč bio pravi maraton zbog stila igre Sinera i susret koji bi obilovao takozvanim dugim razmenama sa devet i više udaraca.

Tu je i Andrej Rubljov koji je nedavno otkrio da je pobedio sve članove „Velike trojke“, a Srbin je dobio u Beogradu na Uskrs prošle godine.


Rubljev se nalazi u odličnoj formi, stigao je i do finala mastersa u Šangaju i obezbedio mesto u Torinu, pa će sada biti nešto opušteniji nego obično. Pokušaće da napravi senzaciju i još jednom u dvorani bude na najvišem nivou.


I u potencijalnom meču za trofej Novak bi za protivnika mogao da ima Alkaraza ili Medvedeva. Tu ne bi trošiti previše reči i najavljivati spektakl, samo bi trebalo napomenuti da bi potencijalni meč sa Špancem bio jedan od onih koji odlučuju prvo mesto na svetu.


Novače, nedostajao si tenisu.


Tenise, nedostajao si Novaku.


Vreme je za spektakl u Bersiju gde Novak tražio sedmu titulu, u ovom trenutku je rekorder po broju trofeja i broju pobeda (45).


Zašto te brojke ne podvući još jednom i stići do 40. mastersa u karijeri?


AKO ŽELITE DA POMOGNETE RAD OVOG SAJTA, MOLIMO VAS DA KLIKNETE NA JEDNU REKLAMU!

 


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru