I desi se opet Žalgiris

 Crvenu zvezdu je prošle godine poraz od Žalgirisa možda koštao i plasmana u plej-of. Ove je još rano pričati o konačnom skoru, ali crveno-beli imaju za čim da žale. Jer do 33. minuta su imali utakmicu u rukama. A onda se pokazali koliko mogu da koštaju tri „crna” minuta. Žalgiris je na krilima Arnasa Butkevičusa napravio seriju 13:0 kojom je domaćinu vratio krila i poveo ga ka pobedi.







Srpski bek Nemanja Nedović pričao je o porazu svoje Crvene zvezde od Žalgirisa u Kaunasu rezultatom 79:74.


„Bilo je iscrpljujuće jako. Ovo je možda i najzahtevnija utakmica u toku sezone. Žalgiris je zaista čvrsta ekipa i ne odustaju nikada. Krivo mi je što smo izgubili. Mislim da smo odgovorili na tu njihovu čvrstinu i agresivnost, kontrolisali manje-više utakmicu 35 minuta i onda tih pet minuta… Nije sve bilo ni do nas. Ulazili su im neki šutevi iz pada, pa onda odskače lopta po obruču tri, četiri puta. Ostaje žal, teško je igrati ovde, ali idemo dalje“, rekao je Nedović.

Pokušao je da objasni šta se desilo u poslednjih pet minuta, pa je Zvezda tako „pala“ i dopustila seriju rivala od 13:0.


„Malo je kombinacija svega. Kada treba da prelomimo utakmicu, baš zato sam spomenuo te nihove šuteve, koji su ulazili. Odradimo sve što je do nas, a onda čovek šutne iz pada i da koš. To im da samopouzdanje, sudijski kriterijum se promeni, oni dozvole „tuču“ koja se ne vidi golim okom. Mnogo je teško igrati protiv toga. Kombinacija svega. Baš je naporno. Njihova tri, četiri igrača se zaleću na skok u napadu. Traže igru za Ulanovasa, za nas manje igrače je to iscrpno. Borili smo se, dali su sve od sebe. Nekad moraš da priznaš, da su zaslužili“.


Zvezda i dalje nije ni blizu svog maksimuma ove sezone.


„To je svima jasno. Ovo je tek druga utakmica u Evroligi. Retko ko će se naigrati ovde od ostalih ekipa. Sigurno će nam pomoći da se skupimo, pokažemo reakciju, da analiziramo utakmicu i ispravimo greške koje će se ponavljati u sezoni, ali je bitno da ih bude što manje“, zaključio je Nedović.

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović pričao je o porazu svog tima od Žalgirisa na gostovanju rezultatom 79:74.


Zvezda je opet izgubila veliku prednost u poslednjoj deonici, pa je rivalu dozvolila seriju od 13:0 kojom se sve preokrenulo.


„Igrali smo mekano, u poslednjoj deonci nismo igrali odbranu. Ove utakmice se dobijaju odbranom. Ulanovas je igrao dobro na niskom postu, sjajno su igrali pod košem, a mi loše u odbrani“, rekao je Ivanović odmah posle meča.

Litvanska ekipa je uglavnom preuzimala u odbrani, dok je u napadu Ulanovas napravio razliku u bitnim trenucima meča.


„Žalgiris nije menjao nista. Oni su igrali kao i u Bolonji. Mi smo imali problem da damo lake koševe i sa Ulanovasom. On je napravio razliku u ovom meču“.


Rokas Giedraitis je odigrao lošu utakmicu, pa je ubacio samo četiri poena.


„Sezona je duga. Znam jako dobro Rokasa. On je profesionalac i igra dobro odbranu i napad. I on i napad moraju da napreduju. Ovo je signal. Prvu utakmicu smo dobili lako. Ali, ovo je signal da nismo dobri u ovom momentu i da treba da unapredimo našu igru. Želeo sam da dođe u Zvezdu jer ga znam, sviđa mi se. Znam šta može da nam da u svakom momentu“, zakljulio je Ivanović.


Zvezda u narednom kolu Evorlige dočekuje Monako, a zatim ide na gostovanje Virtusu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru