Grbović (PSG): Uzeli su nam i vodu i vazduh i slobodu i prava…

 Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović rekao je u obraćanju okupljenima ispred Skupštine Srbije da je "velika laž" da "pametniji popušta", i da "dok su dostojanstveni uzmicali u stranu bahati su uzeli sve što su mogli".


„Nema uzmicanja, saterani smo u ćošak i nazad više ne možemo, možemo samo napred“, rekao je Grbović.


On je istakao da nije ambicija stranaka koje organizuju tehnički proteste samo da pobede.


„Naša je ambicija da menjamo Srbiju, i zato nema prilagođavanja. Ne možemo mi da budemo primitivni da bi oni izgledali kao normalni. Nećemo da štitimo kriminalce da u njihovim medijima ne bi bili izdajnici. Nećemo da žrtvujemo svoju budućnost, da bi branili njihovu prošlost“, rekao je Grbović.

On je kazao da se ljudima koji se okupljaju na protestima protiv nasilja tog 3. i 4. maja ove godine, kada su se dogodila dva masovna ubistva, „srušio ceo svet, dok su se oni tamo smejali“.


„Tog 3. i 4. maja se nama srušio ceo svet dok su oni rekli kako sistem nije zakazao. Ja sada pitam, kakav je to sistem koji ne zakaže kada u dva dana 19 mladih ljudi i dece bude ubijeno? Više nije pitanje da li će, već kada će ta nepravda doći na vrata svakog od nas pojedinačno“, istakao je Grbović.


On je kazao da „moramo da dovedemo do toga da se u jednom danu takav sistem sruši“.


„Toliko su pametniji popuštali da je raspuštena banda to zloupotrebila da razori društvo, dok smo mi stajali sa strane. Više ne popuštamo. Mi se više ne sklanjamo. Nećemo više da plaćamo cenu svoje pristojnosti“, izjavio je Grbović.


On je rekao da su građanima oduzeti vazduh, voda, reke, prava, slobode, zakoni i institucije.


Grbović je naveo da je misija opozicije da bar jedna generacija u Srbiji živi bez ratova, sankcija i izolacija.

Kazao je i da želi pomirenje i sa onim građanima koji su naterani da dođu na kontramiting vlasti, napominjući da se „mi borimo za našu i za njihovu slobodu“.


Kako je naglasio, neće biti pomirenja sa onima koji su razrušili Srbiju.


Grboviće je rekao da „17. decembra dolazi sloboda i pobeda u Beogradu i Srbiji“, i pozvao građane da za Novu godinu dođu u slobodni Beograd.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru