Dan posle: A gde je odbrana Partizane?

 Košarkaš Partizana Aleksa Avramović kaže da je Makabi bio daleko bolji od crno-belih na startu Evrolige.






Aleksa je u prvom poluvremenu bio jedina svetla tačka svog tima, jer je u drugoj četvrtini praktično sam držao Partizan u igri, inače bi prednost Makabija bila u tim trenucima daleko veća od 55:43.


Avramović nije imao pravu podršku ostalih saigrača do kraja i, mada je bilo više dvocifrenih u poenterskoj koloni, poraz je na kraju postao neminovnost.


„Pre svega čestitam ekipi Makabija na zasluženoj pobedi. Igrali smo katastrofa u odbrani i to je odlučilo pobednika. Imali smo previše izgubljenih lopti iz kojih su proizilazili laki poeni u kontranapadima. Nismo bili maksimalno fokusirani u odbrani na naše defanzivne zadatke, imali smo slabu agresivnost iz koje su oni dobijali poene. To je to, teško gostovanje, moramo da izvučemo pouke, prvo za Krku, a onda za Asvel. Idemo na analizu“, kazao je Avramović novinarima posle meča.


I trener Željko Obradović istakao je u prvi plan lošu odbranu i naveo da je njegova ekipa primila 27 od 55 poena u prvom poluvremenu iz ofanzivnih skokova i kontri.


„Mnogo stvari šta smo radili loše. Jedan od najvažnijih segmenata igre je odbrana u tranziciji u kojoj smo mi danas bili katastrofalni. Baš smo bili loši u tom segmentu. Gde je baza, osnov svake odbrane primiti što manje poena iz kontri, a mi smo primili preko 20 sigurno. Nemam pojma koja je cifra, ali sigurno preko 20. Ne možeš da igraš, sa dobrim napadom i lošom odbranom da se nadaš pobedi. Tako da, idemo, glava gore, analiziraćemo šta treba bolje da radimo i to je to“, dodao je Avramović.


Negira da je na njega i ostale uticala atmosfera u hali „Menora Mivtakim“, gde je postajalo bučnije kako je meč odmicao.


„Njihova hala je uvek puna, Makabi je simbol Izraela i te košarke tako da su bili fantastični, prelepa jedna atmosfera, ali nas nije to poremetilo. Navikli smo da igramo i u bučnoj atmosferi, to je to, sve je zavisilo od nas i mi smo pali na ovom današnjem testu“, zaključio je Avramović. Partizan sledeći meč u Evroligi igra protiv Asvela u gostima 12. oktobra.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru