Završen protest u Beogradu, poruke podrške Voštiniću, građani poručili: Među rukovodstvom RTS vlada slepilo

 U 18 časova ispred Skupštine Srbije počinje 20. po redu protest "Srbija protiv nasilja". Građani će se odatle uputiti ka zgradi Radio-televizije Srbije, gde bi trebalo da stignu u 19.30, kada počinje Dnevnik.





Lider Narodnog pokreta Srbija Miroslav Aleksić večeras je naglasio značaj objektivnog i zakonitog informisanja RTS-a umesto što, kako je kazao, služi interesima vladajuće elite.

On je agenciji Beta na 20. protestu "Srbija protiv nasilja" čija tema je bila izveštavanje RTS-a rekao da Javni medijski servis svakog meseca plaćaju svi građani, i da to njegovo rukovodstvo mora da shvati.


"Insistiramo na oslobađanju RTS-a i ništa drugo ne tražimo osim da rade u skladu sa zakonom i Ustavom Srbije, kao i preporukama Oebs-a", kazao je Aleksić.

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović rekao je večeras na protestu "Srbija protiv nasilja" ispred zgrade RTS-a da je osnovni zahtev da Javni servis bude servis svih građana, a ne produžena ruka vlasti.


On je kazao agenciji Beta i da taj zahtev ne podrazumeva ništa drugo osim onog što je već utvrđeno zakonima i Ustavom Srbije.


Opširnije čitajte u posebnoj vesti.

I u Kraljevu se večeras održava protest protiv nasilja, a okupljenima su se obratili Vladan Slavković i Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta.

Slavković je poručio da je policija "izgubila legitimitet" zbog slučajeva "Jovanjica" i na "Savamala", piše N1.


On je upitao i šta se desilo sa Vojskom Srbije, zbog afere "helikopter".


"Autoritet može da se vrati, i mi ovog trenutka ne želimo ništa drugo osim da se oni bave svojim poslom", rekao je on.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru