Protest „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu: Govore Nebojša Zelenović i Radomir Lazović

 Još jedan protest "Srbija protiv nasilja", 22. po redu u Beogradu, biće održan danas.


Protest će početi u 18 sati ispred Narodne skupštine, a kako je ranije najavljeno, ići će takozvanom medijskom trasom, ali će se završiti kod zgrade Predsedništva Srbije.

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović najavio je ranije da će se na protestu obratiti Nebojša Zelenović i Radomir Lazović.


„Politička situacija je takva da politički akteri moraju da preduzmu mnogo važniju i odvažniju ulogu. Zato smo Aleksandru Vučiću nedavno uputili zahtev za raspisivanje i održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja 2023“, izjavio je Grbović.

Grbović je najavio i da će okupljeni na protestu ići ponovo „medijskom rutom“, ali će otići i do Predsedništva Srbije.


„Idemo medijskom rutom prema RTS-u, kako bismo podsetili javni servis na zahteve predate njima, ali i na njihovu obavezu za koju ih građani plaćaju – da izveštavaju objektivno, pravovremeno, da dozvole pristup medijima i političkim oponentima vlasti, ali i svima koji imaju šta da kažu“, kazao je Grbović.


Pojašnjavajući zašto se ide do zgrade Predsedništva Srbije, kaže:


„Razlog je taj što je Vučić više puta javno obećao da će po povratku iz Njujorka odgovoriti opoziciji na zahtev za raspisivanje izbora do kraja meseca. Pošto subota pada tačno na 30. septembar, smatramo da, ukoliko tada ne dobijemo odgovor, da taj odgovor potražimo na adresi Predsedništva“.


Među zahtevima protesta koji su istaknuti nakon masovnih ubistava u Beogradu i selima u okolini Mladenovca u kojima je stradalo 20 osoba, su smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.


Učesnici protesta, čiji su tehnički organizatori stranke iz dela proevropske opozicije, traže i smenu svih članova saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi uz obrazloženje da „promovišu nasilje“, kao i smenu rukovodstva Radio televizije Srbije.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru