Ovako je o Milanu Radoičiću govorio Oliver Ivanović nekoliko meseci pre nego što je ubijen

 Društvenim mrežama kruži audio snimak ubijenog lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića koji govori o sistemu kriminala na Kosovu i Metohiji, a u jednom trenutku pominje Milana Radoičića.


Ivanović je Radoičića, koji je ovih dana ponovo u žiži javnosti povodom oružanog sukoba u Banjskoj, opisao kao ključnu ličnost i pravog nosioca vlasti na severu Kosova. On je napomenuo da je vlast na severu Kosova u rukama „neformalnih centara moći“ i da je Radoičić sa njim povezan.


Na audio snimku koji dostupan na društvenim mrežama novinar govori Ivanoviću kako mu je jedan njegov sugrađanin rekao da ima utisak da živi u sistemu vojne hunte.


„Takav je osećaj. Samo što ovde nije vojska nego kriminal. Nažalost, centar moći nije u zgradi opštine, zgrada opštine potpada pod ovaj drugi neformalni centar moći. I tu se utvrđuje politika. Ono što mene strašno zabrinjava je to da pojedinci iz vlasti Srbije pominju taj drugi, alternativni centar moći, neformalni centar moći – kao primer za nešto“, istakao je tada Ivanović za BIRN.



Na pitanje koji je to centar, ubijeni političar odgovara:


„Predsednik je pomenuo Milana Radoičića, što mene zabrinjava, iskreno rečeno. Strašno me zabrinjava što uzima njega kao primer borca za opstanak srpstva na Kosovu. Nemojte citirati, neka ostane samo na ovome zato što… Direktno mu dajem priliku da me… Zapamtite to. To ćete imati. To je taj kriminalac.“


Podsetimo, Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca iz vatrenog oružja 16. januara 2018. ispred sedišta SDP u severnom delu Kosovske Mitrovice.


Svojevremeno je, zbog sumnje da je povezan sa ubistvom kosovskog političara Olivera Ivanovića, za tadašnjim potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem bio je raspisan nalog za hapšenje, ali je marta 2021. godine povučen bez zvaničnog objašnjenja.


Prema optužnici Specijalnog tužilaštva u Prištini, Radoičić se nalazio na čelu kriminalne grupe čije je delovanje dovelo do ubistva Olivera Ivanovića.


Milan Radoičić, koji je ranije dovođen u vezu sa različitim krivičnim delima juče je priznao da je organizator oružanog sukoba na severu Kosova u kom su poginule najmanje četiri osobe.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru