Noćna mora se nastavlja: Jednostavno, mi sa Italijom ne znamo više da igramo

 Dokle više? Frustracije su dostigle maksimum u Manili, delovalo je da će se rane bar malo zaceliti, ali ne vredi.



Spisu, Tonut, Fontekio, Meli i ostala družina postali su naša najveća noćna mora i nerešiva enigma za selektora Svetislava Pešića i košarkaše Srbije.

I sada se prednost mnogo brzo istopila, jer su Italijani od rezultata 60:44 serijom 17-2 skroz prišli i kasnije u svom stilu došli do trijumfa.


I naterali su nas da patimo do samog kraja. Znali smo da će ova utakmica biti takva – teška, rudarska, mučna za gledanje, previše nervozna…


Od početka se to videlo, onda je bilo milina gledati sve ono što je Nikola Milutinov radio u trećoj četvrtini. Još jednom je demonstrirao da je naš najkonstantniji igrač na ovom turniru, vrlo moguće i najbolji.


Ujedno je potvrdio reči selektora Pešića da je igrač o kome priča Evropa, i to s pravom, jer razloga je više.

Plesao je u oba reketa Milutnov (dabl-dabl od 14 poena i 12 skokova) u toj trećoj četvrtini i bio glavni krivac što smo imali +16. Međutim, nije mogao sam… Izostala mu je preko potrebna podrška u napadu, Bogdanovića je užasno šutirao, čak 1/13 trojke i sam je rekao da je izgubio glavu na terenu.


„Ja sam najgluplje odigrao ovu utakmicu i previše šutirao trojke, a trebalo je više da napadam. Šta da radim, izgubio sam glavu i oni su to iskoristili. Napravili su prednost posle naših 16 razlike, pali smo malo i oni su to iskoristili i dobili na iskustvo“, objasnio je Bogdanović.


A neumorni i neuništivi Italijani su se opet vratili. Žargonski rečeno, ti ljudi protiv „orlova“ bi i šporet i frižider ubacili kroz obruč, neverovatno. Kako drugačije da se objasni to što su u prvoj utakmici Mundobasketa šutirali trojke 5/31 protiv Angole, svega 16 odsto.

Košarkaši Portorika pobedili su selekciju Dominikanske Republike rezultatom 102:97 (17:12, 28:33, 24:29, 33:23 ) u prvom kolu druge faze Svetskog prvenstva.

U narednom kolu druge faze Portoriko igra sa Italijom, dok će Dominikanska Republika snage odmeriti sa selekcijom Srbije.


Dominikanci su ovim porazom dodatno zagorčali život „orlovima“ koji će sada morati da ih pobedi ukoliko želi prolaz u četvrtfinale Mundobasketa.


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru