Kuva u Skupštini grada: Opozicija izvukla transparente

 Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za danas sednicu na kojoj će se razmatrati predlog za izmenu budžeta grada za 2023. godinu. Takođe, na dnevnom redu je i izmena odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2023. godini.


Odbornici Dveri i Zavetnika u Skupštini Beograda formirali su odborničku grupu, izjavila je danas odbornik Milica Đurđević Stamenkovski, koja će biti predsednik te odborničke grupe.

„Ključni glasnogovornik te grupe biće Radmila Vasić“, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski.

Ona je izjavila da se ne radi o samo tehničkoj saradnji, već i strateškom cilju Dveri i Zavetnika.

Mila Popović iz Stranke slobode i pravde rekla je da opozicija traži nove izbore jer ova gradska vlast nema legitimitet, jer je na prošlim više od 70.000 građana glasalo za opoziciju nego za sadašnju gradsku vlast.


„Tražimo nove izbore zato što ova gradska vlast nema legitimitet, zato što je 70.000 građana više glasalo za smenu ove vlasti, a tako što su doveli spavače sa drugih lista napravili su tanku većinu. Danas imamo situaciju kada treba da se održi neka komisija Skupštine grada, oni nemaju kvorum. Imamo vlast koja se drži na staklenim nogama. Tražimo nove izbore zato što je Aleksandar Šapić za samo godinu dana proizveo kod sebe toliko afera da je postao simbol korupcije i hodajuća afera, od Kentkarta, nelegalne gradnje i legalizacije“ izjavila je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode.

Popović je dodala da nove izbore traže jer gradska vlas, kako kaže, „deset godina uništava grad“.


„Oni ga ne grade, oni ga ruše, prave ga po svojoj meri, ubijaju mu dušu, upleli su nas u spiralu nasilja iz koje ne možemo da izađemo jer oni ne žele da se bore protiv nasilja, zato tražimo ostavku Aleksandra Šapića, jer Beograd treba da preuzmu judi koji ga vole, koji ga poznaju i koji znaju kako da naprave grad po meri građana“, kazala je Popović.

Kako kaže, ova vlast zna da će Beograđani potvrditi u većem broju ono što su rekli na poslednjim izborima, a to je, po njenim rečima, „da ih ne žele“


„Zato ni ne smeju da daju nove izbore jer oni znaju, da posle tog dana nema više njihovih kombinacija, nema njihovih biznisa, kvadrata i trošenja našeg novca. Oni znaju da tada odlaze u političku penziju“ zaključila je Popović.


Sve vreme dok su se odbornici obraćali, konferenciju za novinare ometao je Simo Spasić, dovikujući uvrede i kleteve, ali obezbeđenje nije reagovalo.


Odbornici su rekli i da je na sednicu Skupštine grada došlo i obezbeđenje koje je bilo prisutno na sednici republičke skupštine i nije tada dozvoljavalo poslanicima opozicije da uđu u salu.

Šapić bi ponovo da se kandiduje za gradonačelnika, opozicija ustala kada je izašao da govori.

Ne vidim razlog da ne budem kandidat za gradonačelnika Beograda, rekao je Aleksandar Šapić na sednici skupštine Grada Beograda. Odbornici opozicije ometali su Šapićevo izlaganje uzvikivanjem "ostavka". Oni su ustali sa stolica i podigli transparente sa zahtevom za raspisivanjem prevremenih izbora.



Šapić je kazao da izbore nameću okolnosti i da je moguće da će ih biti.


„Ako bude dogovora oni će se desiti. Mi smo spremni za izbore“, izjavio je gradonačelnik Beograda.


On je u utorak kazao da je spreman da podnese ostavku na mesto gradonačelnika ukoliko s predsednikom Aleksandrom Vučićem donese odluku o raspisivanju prevremenih beogradskih izbora.


Odbornici opozicionih stranaka u Skupštini Beograda najavili su da će na današnoj sednici gradske skupštine tražiti ostavku gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića i beogradske izbore.


Poslanici Skupštine Srbije su zatražili vanredne parlamentarne izbore i tom zahtevu se priključuju i opozicioni beogradski odbornici, izjavio je odbornik Dobrica Veselinović. Oni su ustali sa svojih kluba i podigli transparente kada je Šapić izašao za govornicu.


Miloš Pavlović iz odborničke grupe Narodni pokret Srbije predložio je da sednica ne krene dok se obezbeđenje ne ukloni iz zgrade. Prema njegovim rečima, u obezbeđenju su i neke osobe koje su učestvovale u rijalitiju Zadruga.


Šapić je demantovao poslanike da je u Skupštini grada angažovano obezbeđenje koje inače ne radi obezbeđenje objekata Skupštine grada.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru