„Jokića nije briga, ostaviće sve i pobeći u Srbiju“: Bivši Nikolin saigrač šokirao izjavom

 Izjava koja je odjeknula.


Nikola Jokić postao je najbolji košarkaš planete, a nakon individualnih priznanja osvojio je i NBA prsten. Ipak, za razliku od mnopgih velikih zvezda, neće u NBA ligi ostati duže nego što bude morao. Tako bar tvrdi Ostin Rivers, njegov nekadašnji saigrač.

Gostujući u jednom veoma popularnom podkastu Ostin Rivers je dobio pitanje da li vidi Nikolu Jokića u NBA ligi i kada srpski centar bude imao 39 godina, kao što je to danas slučaj sa Lebronom Džejmsom. Mogao bi košarkaš iz Sombora tada, u drugačijoj ulozi i sa manjom minutažom, da bude opasno oružje za bilo koju ekipu, ali…


„Ne, nema šanse“, rekao je Ostin Rivers, koji je sa Jokićem bio saigrač u sezoni 2021/22 i dodao:


„Mislim da će se samo odjaviti u nekom trenutku, kao Beri Senders u NFL. Mislim da će igrati još 5-6 sezona. Ima 28 godina, a mislim da neće igrati duže od svoje 34. godine. Možda do 35. Mislim da će tada otići u Srbiju i neće se vraćati u SAD. Jednostavno, ne vidim da igra u NBA sa 39 godina.“


Kao potvrdu za svoje reči Ostin navodi situaciju koja se već dogodila dok je bio član Denvera. Tada je srpski košarkaš jedva sačekao kraj sezone kako bi pobegao iz Amerike, pa Rivers veruje da će isto biti i kada se Nikola Jokić „zasiti“ igranja protiv najboljih košarkaša na svetu.


„Sećam se kada smo izgubili od Golden Stejta 2022. godine. Dva dana posle tog poraza ja sam uzimao svoje stvari iz ormarića u hali i pitao sam da li je Nikola tu. Rekli su mi da je otišao u Srbiju dan ranije. Mislim da ga nije briga za američki stil života, pop-kulturu, trendove, slavu, relevantnost… Te stvari ga jednostavno istinski ne interesuju. Ima druga interesovanja. Ne verujem da će ostati. Već je postao NBA šampion, MVP, Ol-star… Potpisaće verovatno još jedan ‘supermaks’ ugovor i odlazi“, objasnio je sin poznatog NBA trenera Doka Riversa.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru